Piramit Haber

İstanbul Modern'e büyüyen ilgi

Kültür-Sanat

Türkiye'de çağdaş müzeciliğin simge kurumlarından İstanbul Modern, 10 yılda 5 milyon müze ziyaretçisi yaratmış, her yaştan...

10’uncu yıla özel hazırlanan ‘Komşular: Türkiye ve Çevresinden Güncel Anlatılar’ sergisi vesilesiyle gazetecilerle bir araya gelen İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, hedefledikleri amaçlarının hepsine ulaştıklarını belirtip çarpıcı rakamlar verdi: “Türkiye’ye çağdaş bir müzecilik anlayışı getirmek ve disiplinlerarası bir müze hayal ediyorduk. 10 yılda amaçlarımıza ulaştığımızı düşünüyorum. 10 yılda 16’sı yurtdışında toplam 100 sergi gerçekleştirdik. 10 yılda 5 milyon ziyaretçiye ulaştık. Sadece 2013 yılında müzemizi 620 bin kişi gezdi. Ziyaretçilerinin yüzde 25’i 18 yaşın altında.”

Centre Pompidou ve MoMA gibi dünyanın önemli müzeleriyle işbirliği yaptıklarını hatırlatan Eczacıbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: Her gün burada yüzlerce çocuk ağırlıyoruz. Özel okullar zaten getiriyor öğrencilerini. Devlet okullarını ise belediyelerle ulaşım konusunda işbirliği yaparak biz davet ediyoruz. Bilet, hediyelik eşya dükkânı ve lokanta gelirleri müze giderlerinin sadece yüzde 10’unu karşılıyor. Sponsorluklar ve bağışlarla ayakta duruyoruz. Ama Türkiye koşullarında şikâyet edecek durumda değiliz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.