Piramit Haber

''İç Güç''

Kültür-Sanat

Modalı sanatçıların oluşturduğu Lokomotif Grubu’nun karma resim sergisi, Saint Joseph Lisesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Moda’da yaşayan sanatçıların bir araya gelerek üretimlerde bulunduğu hatta son yıllarda şenlikler düzenlediği Lokomotif Grubu, karma resim sergisini Saint Joseph Lisesi Sergi Salonu’nda açtı. 10 Nisan’da açılan sergi 2 Mayıs’a kadar görülebilecek.
“İç Güç” adlı sergiyle ilgili sanatçılar şunları söylüyor: “İçgüç; insanın dışındaki bütün varlıklarda, onların kendi doğalarına içkin ve-kendilerinde bütün-bir payda olarak duruyordur ve büyük ihtimalle de bu canlılar, deneyimlemiş olsunlar ya da olmasınlar kendi güçlerine hiçbir zaman yabancı kalmamışlardır. Yani bir leopar ya da bir çınar, bir afetten ya da insanın şerrinden bir şekilde paçayı kurtardığında, o zamana kadar işletmek zorunda kalmadığı bir iç güç karşısında, kendini tanıma ve potansiyelini deneyimleme imkânı bulursa, bu kendine bakışını değiştirir mi bilemiyoruz ama bilinçli varlık olan insanda değişimin gözlenebildiği bir gerçek. Bunun için, bin yıllardır -kendini tanıma- insanın değişmez yazgısı ve temel varoluş prensibi olarak zorunluluğunu sürdürmekte..
Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği, sanatçı ve iletişim profesyonellerinin aynı istek ve tutkuyla harekete geçip bir araya gelmesinden doğmuştur. Amaçları, sanatçı ve tasarımcıları desteklemek, biraraya gelmelerini ve eserlerini halkla buluşturmalarını sağlamak, yarattıkları yeni ifade biçimlerini ortaya koyabilmelerine zemin hazırlamaktır.

Moda/Kadıköy’deki sanatçı atölyelerinde beş yıldan beri faaliyet gösteren Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği , Burunda Sanat Festivali, Açık Atölye Buluşmaları, Çocuk Sanat Atölyeleri ve Sokak Şenlikleriyle tanınmakta, üyeleri arasında doktor, halkla ilişkiler uzmanı, ressam, heykeltraş, müzisyen, tiyatrocu, öğretmen, fotoğraf ve grafik sanatçıları bulunmaktadır.

Bu sergi, katılan her sanatçının kendi bakış açısından “iç güç” temasından ne anlaşıldığı ve bunun nasıl anlamlandırıldığının çeşitliliği üzerinedir.”
Sergide Ayşenur Artar, Esra Kizir Gökçen, Evren Gül, Justin Eccles, Kerem Ağralı, Laurel Eccles, Serhat Koçak, Taylan Akdağ ve Zafer Erkan’ın çalışmaları görülebilir.
Sergi Tarihi:
10 Nisan – 2 Mayıs 2014 
Lokomotif Grup Sergisi
Saint Joseph Lisesi Sergi Salonu / Moda - Kadıköy / İSTANBUL

Sanatçılar'a ait sergilenecek eserlerden bazıları:

Evren Gül


Esra Kizir Gökçen


Justin Eccles


Laurel Eccles


Serhat Koçak


Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.