Piramit Haber

Halklar arasındaki 'Berlin duvarları' yıkılmalı

Kültür-Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, turizm sektöründe psikolojik duvarların yıkılması gerektiğini söyledi.


BERLİN

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin kültür ve turizm elçisi olarak ilan ettiği, Borussia Dortmund'da oynayan Alman milli takımının Türk kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan'ı tanıttı.

Bakan Çelik, turizmin sadece halkların hareketliliğinden ibaret olmadığını ve halklar arasında psikolojik duvarların yıkılması gerektiğini belirterek, ''Turizm için halklar arasındaki psikolojik Berlin duvarlarının yıkılması gerekiyor'' dedi.

Berlin'de turizmcilerle yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin kültürel ve tarihi miraslarından söz ettiğini ifade eden Çelik, Türkiye'ye gelen turistlerin sayısının iyi, ancak yeterli olmadığını söylediğini ve bu konuda performansın artırılmasını istediğini kaydetti.

Uzun vadeli stratejileri tercih etmediklerini, bunun yerine kısa vadeli ve verimli stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Çelik, "Uzun vadeli strateji verimli değil" ifadesin kullandı.

Bakan Çelik, soru cevap kısmına geçilmeden önce İlkay'a Türkiye'nin tanıtılmasına katkıda bulunmasından dolayı bir plaket verdi.

İlkay da Bakan Çelik'e Borussia Dortmund'a giydiği 8 numaralı formayı hediye etti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.