Piramit Haber

Günay'dan ''telif'' açıklaması

Kültür-Sanat

Bakan Günay, Yeşilçam filmlerinin telif haklarıyla ilgili ''Karşılıklı hak kullanım yükümlülüklerini düzenleyen bir çalışmayı olgunlaştırmaya gayret ediyoruz'' dedi.

ANKARA - Şenay Ünal

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AA muhabirinin yeni Telif Hakları Yasa Tasarısı'yla ilgili sorularını yanıtlarken, tasarının, bütün meslek birlikleriyle ortaklaşa bir çalışmanın sonucunda hazırlandığını belirterek, ''Şu anda kurum görüşlerini alıyoruz. Muhtemelen bütçeden veya Kurban Bayram'ından sonra konuyu Bakanlar Kurulu'na ve ardından da Meclis'e getireceğiz'' dedi.

Aralarında Janset Paçal, Mehmet Ali Alabora, Tuncay Akça ve Suna Yıldızoğlu'nun da bulunduğu Sinema Oyuncuları Meslekler Birliği (BİROY) üyesi sinema sanatçılarının, Yeşilçam filmlerinin telif haklarını almak üzere dava açılması talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Günay, ''Ben de temsilcileriyle görüştüm. Kendileriyle her zaman bir diyalog içindeyiz. Ama hem sanatı üretenlerin hem de bu eserlerden yararlananların karşılıklı biçimde hak kullanım yükümlülüklerini düzenleyen bir çalışmayı olgunlaştırmaya gayret ediyoruz'' diye konuştu.

Türk filmlerinden birisinin finale kalmasının, Oscar almasının kendisini çok sevindireceğini belirten Günay, ''Türk sinemacılığı son yıllarda iyi bir yere geldi. Uluslararası ödüller da alıyoruz ama tabii bu alanda Oscar'ın özel bir anlamı var. Oscar, Nobel ödülü almak gibi. Sinema dünyasında o yüzden bir Türk filmi, İsmail Güneş, Ateş'in Düştüğü Yer alırsa bundan galiba en büyük sevinci duyanların başında gelirim'' ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.