Piramit Haber

Galası Berlin'de yapıldı

Kültür-Sanat

Romantik Komedi 2, Bekarlığa Veda'' filminin Almanya galası başkent Berlin'deki Al Hambra sinemasında yapıldı.


BERLİN

Galaya oyunculardan Sinem Kobal, Engin Altan Düzyatan, Gürgen Öz, Sedef Avcı, Cemal Hünal ve Gökçe Özyol katıldı. Oyuncular, film sonrası gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Filmin oyuncularından Engin Altan Düzyatan, derdi olan bir hikayenin içinde olmanın sanatçının görevi olduğunu söyledi.

Düzyatan, ''Sanatla uğraştığımı iddia ediyorsam tabii ki aslında anlatmak istediğim şey dünyanın derdi, Türkiye'nin ve insanların derdi. İnsanların dertlerini anlatmak çok daha önemli. İnsanları güldürmek de keyifli, günlük sıkıntılarda biraz olsun uzaklaştırmak da keyifli ama insanların dertlerine ortak olmak sinema yoluyla, elbette benim tercih edeceğim bir şey olur. Umarım böyle senaryolar elime gelir ve ben de projenin içinde yer alırım'' diye konuştu. 

Genç sanatçı, Romantik Komedi 2 filminin bir gişe filmi olduğunu belirterek, ''Bu bir gişe filmi, yurtdışı aktörler de aynı yöntemle ilerler, onlar 3 tane gişe filmi yapar sonra kendilerine bir tane yaparlar. Ben gişe filmi sıkıntı yaşamıyorum. Güzel bir senaryo ile sanatsal bir senaryo ile derdimizi anlattığımız bir senaryo ile Berlin film festivaline gelmek ve ödül almak tabii ki çok isterim'' dedi.

Düzyatan kendisinin rol alacağı film veya dizilerle ilgili en büyük kriterinin kalite olduğunu vurgulayarak, ''Benim kriterim kalite, kalite benim için önemli. Kalitesi belli bir seviye altına düşmüş herhangi bir dizi veya filmde rol almadım, almamaya da özen gösteriyorum. Üst kalitenin sınırı yok. Daha yaşım da genç'' diye konuştu.

Gala'ya katılan diğer oyuncu Sinem Kobal ise Berlin'de bulunduğu için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, ''Filmin heyecanını yaşıyorum. Türk sineması çok daha gelişiyor, iyi yönlere gidiyor, daha iyi şeyler olacak diye düşünüyorum'' dedi.

Kobal, ileride uluslararası festivallerde sanatsal bir filmle katılma hedefinin olup olmadığını sorulması üzerine, ''Her oyuncunun hayali vardır bu konuda. Umarım olur'' diye konuştu.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.