Piramit Haber

En çok ''mutlak karanlık hayatlar''ı beğendi

Kültür-Sanat

Bakan Kılıç, 2012 yılında Anadolu Ajansı fotomuhabirlerinin objektiflerine yansıyan karelerin yer aldığı ''yılın fotoğrafları'' galerisinden seçim yaparak, oylamaya katıldı.



ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, galeride yer alan 36 fotoğraftan 5'i için oy kullanan Bakan Kılıç, çok anlamlı fotoğrafların yer aldığını belirterek, özellikle yaşama sevinci ve umuda dair fotoğrafların daha çok ilgisini çektiğini ve onları seçtiğini söyledi.

Bakan Kılıç, ''Tabii içlerinde sevimsiz fotoğraflar da var. Muhalefete giderseniz mesela, yıkıma direnmek için eline bıçağı alan vatandaşı bir numaralı fotoğraf seçebilir'' diye konuştu.

Galeride en çok beğendiği fotoğrafın ''mutlak karanlık hayatlar'' olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, bu fotoğrafta, yer altındaki zorlu çalışma ortamından çıkıp, evine giden işçinin gözlerindeki yaşama sevincinin kendisini etkilediğini ifade ederek, ''adeta film afişi gibi'' değerlendirmesinde bulundu. Bakan Kılıç, ''Fotoğrafta bir duruş, işçinin kendisiyle barışık yüz ifadesi var. Yer altında geçmiş 8 saatin izi yok'' ifadelerini kullandı.

Kendisi de gazeteci olan Bakan Kılıç, fotoğraflarla ilgili teknik değerlendirmelerde de bulunurken, ikinci sırada tercih ettiği ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' isimli fotoğraf için ''renk-kontrast ayarı mükemmel'' yorumunda bulundu. Bakan Kılıç, Türk bayrağının arkasında çocukların ve gençlerin bulunmasının, bu fotoğrafı daha anlamlı kıldığını vurguladı.

Üçüncü sırada seçtiği ''Burn Kiteboard World Tour 2012'' isimli fotoğrafta senkronun çok güzel olduğuna işaret eden Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ara Güler'i görüntülediği fotoğrafa da 4. sırada yer verdi. Bu fotoğrafta ömrü fotoğraf çekmekle geçen Ara Güler'in, belki de binlerce fotoğrafını çektiği Başbakan Erdoğan tarafından görüntülenmesinin gerçekten ilginç olduğunu söyledi.

Bakan Kılıç oy kullandığı 5. fotoğraf olan ''Ankara'da Kış'' içinse, ''Belki Anadolu'nun bir başka yerinde çekilse bu kadar ilginç olmayabilirdi. Fakat Cumhuriyetin başkenti Ankara'da otantik yaşam tarzının devam ettiğini gösteren bir kare. Koyun sürüsü ve çobanın sırtında kuzu... Kuzu kendisi için en güvenli yerde, çoban içinse belki o kuzunun hayatı kendisininkinden bile değerli'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.