Piramit Haber

Bu Resimleri Yiyebilirsiniz...

Kültür-Sanat

Harvard’lı Emily efsane tasarımlarıyla ilgi çekiyor. Van Gogh’un Yıldızlı Gece’si, Edvard Munch’un Çığlık’ı ve Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız adlı tablosunu pastaya çevirdi

Harvard Üniversitesi öğrencisi Emily Zauzmer, sanat tarihinde büyük yankı uyandıran başyapıtlarının röprodüksiyonlarını pastalara yapıyor. Sanatseverlerin gönlünde taht kuran resimleri tüketilebilen ürünlere dönüştürme fikrinden yola çıkan 20 yaşındaki Zauzmer sanat eserlerini dönüştürdüğü pastaların fotoğraflarını sosyal medya sitesi Instagram hesabından da paylaşıyor. Zauzmer röprodüksiyonlarını sadece pastaların üzerine değil, pişirdiği keklerin ve çikolataların üzerine de yapıyor. Zauzmer'in pastalarının üzerine çizdiği resimler arasında Hollandalı ressam Vincet Van Gogh'un Yıldızlı Gece isimli eseri, Edvard Munch'un Çığlık'ı, Grant Wood'un American Gothic'i ve Johannes Vermeer'in İnci Küpeli Kız adlı tablosu bulunuyor. 

Boş zamanlarında pasta yapan Emily yenilebilir bir tuvali bitirmek için 4 ila 12 saatini harcıyor. Üniversitede "Folklor" ve "Mitoloji" alanında eğitim gören Zauzmer "Her defasında yeni bir projeye başlamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Çalışmalar çok fazla zamanımı ve emeğimi alıyor. Resim yapmak çok eğlenceli. Kendime birkaç günlük dinlenme zamanı ayırıyorum ve kendimi pastalarıma bırakıyorum" dedi. Ressam çalışmalarının zor olmasına rağmen, gıda maddeleriyle tablo yapmanın verdiği hazzın kendisini motive ettiğini söylüyor. Zauzmer Instagram hesabından ayrıca resim yapma sürecine dair fotoğraflar da paylaşıyor. 

Hesabını 5 Aralık'ta açan Zauzmer'in takipçi sayısı giderek artıyor ve ressamın bir sonraki çalışması için hangi eseri seçeceği merakla bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.