Piramit Haber

Antalya'da Onur Ödülleri Gecesi

Kültür-Sanat

53’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali , ‘Onur Ödülleri’ töreniyle başladı.

Festivale yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Antalya sahip çıkmasaydı bu festivali 53’üncü defa yapamazdık. Bize başka dünyaların mümkün olduğunu gösteren sanatçılara teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü sanatçı Emel Sayın’a takdim edildi. Ödülünü Bakan Avcı’dan alan Sayın, “Gerçekten heyecanlandım. Olağanüstü bir an benim için. Benim işim müzik, ses sanatçısıyım ama 15 tane filmim var. Bu filmlerden ve seslendirdiğim 100’e yakın şarkının beğenilmesi nedeniyle halkımıza minnettarım. Çok iyi ekiplerle çalıştım, rol arkadaşlarıma sonsuz sevgilerimi gönderiyorum. Bu ödül bana çok farklı bir kulvardan geldi” dedi. Avcı koluna giren Sayın’a oturduğu yere kadar eşlik etti.

Açılış töreninde ‘onur ödülleri’ sahiplerine verildi. Altın Portakal Emek Ödülleri’ne ünlü dublaj sanatçıları Altan Karındaş ile Toron Karacaoğlu layık görüldü. Rahatsızlıkları nedeniyle törene katılamayan sanatçılara ödülünü Deniz Çakır ve fotoğraf sanatçısı Serdar Güzel takdim edecek.

Gecede onur ödülü alan bir diğer isim de ünlü Fransız oyuncu Audrey Tautou oldu. Fransız yıldıza ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdi.

Yıldırım Önal Anı Ödülü, gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık’a verildi. Mehmet Aslantuğ, ödülü Kenan Işık adına oğlu Mehmet Işık’a verdi. Törende onur ödüllerinin verildiği diğer isimler ise yönetmen Feyzi Tuna ile tiyatro ve sinema dünyasının önemli ismi Yılmaz Gruda oldu. Yılmaz Gruda’ya ödülü genç oyuncu Özgür Çevik verdi. Yılmaz Gruda esprili konuşmasıyla alkış aldı. Gruda, “70 yıldır görsel dünyadayım. Öteki dünyaya eli boş gidiyorsun diyordum ki festivalden aradılar. Katiyen yukarıya eliniz boş gitmeyeceksiniz dediler ve bu ödülü vereceklerini söylediler” dedi. Yönetmen Tuna’ya ise ödülünü festivalin direktörü Elif Dağdeviren verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.