Piramit Haber

15 Temmuz sergisi, o anları tekrar yaşattı

Kültür-Sanat

"15 Temmuz Kahramanlarının Hikâyeleri" adlı kitaptaki kahramanların yer aldığı Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları Resim Sergisi, İstanbul-Pendik'teki Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde açıldı. Darbe şehitleri ve gazilerin yanı sıra çatışma görüntülerinin de resmedildiği eserleri izleyenler, 15 Temmuz'u adeta yeniden yaşadı.

GAZİLER DE KATILDI
AK Parti Milletvekilleri Osman Boyraz ve İsmet Uçma'nın da yer aldığı sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: "15 Temmuz ruhunu asla ortadan kaldıramayacaklar. Gelecek nesile de yaşananları bu kalıcı eserler anlatacak" diyerek Pendiklileri sergiye davet etti. Sergide ayrıca Okçular Vakfı ve Erdem Yayınları'nın ortak çalışması "Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları Hikâyeleri" adlı kitap ziyaretçilere hediye edildi.
Katılımın yoğun olduğu açılışa, şehit yakınlarının yanı sıra, darbe gecesi Atatürk Uluslararası Havalimanı'na hareket eden tanklardan birini ele geçiren Büyükşehir Belediyesi personeli Mehmet Köse gibi gaziler de katıldı. Köse hislerini, "Bir daha olsa yine yaparım" diye ifade etti. Pendikli gazilerden Ahmet Belen, Ayhan Alatunç, İsmail Sarıgül, Fatih Kaya, İsmail Ağbal, Serdar Çölaşan ile Pendik şehitleri Yalçın Aran ve Burhan Öner'in eşleri ve Boğaz Köprüsü'nde yaralıları taşıyan oyuncu

Ali Nuri Türkoğlu da açılışta hazır bulundu.
Sergide 64 kahramanını ve o gecesi yaşanan olayları resmeden İranlı sanatçı Reza Hemmatirad da, açılış konuşmasını yaparken duygulandı ve konuşmasını kısa kesti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.