Piramit Haber

Vladimir Kozmich Zvorikin Kimdir?

Kim Kimdir?

Televizyon teknolojisinin önderi Vladimir Kozmich Zvorikin 30 Temmuz 1889 tarihinde Rusya'da dünyaya geldi. İşte Rus-Amerikalı buluşçu Zvorikin Hayatı...

Vladimir Kozmich Zvorikin (d.29 Temmuz, 1888 Murom, Rusya- ö.29 Temmuz 1982) Rus-Amerikalı buluşçu, mühendis ve televizyon teknolojisinin önderi.

Vladimir Kozmich Zvorikin Biyografisi:

Doğum: Vladimir Kosmich Zworykin 29 Temmuz 1888 Murom , Vladimir Valiliği , Rus İmparatorluğu Ölümü: 29 Temmuz 1982 (94 yaşında) Princeton , New Jersey , ABD Vatandaşlık: Rus , Amerikan Eğitim: Saint Petersburg Devlet Teknoloji Enstitüsü, ESPCI , Pittsburgh Üniversitesi (PhD) Eşleri: Tatiana Vasilieff (m.1915) 2. eşi Katherine Polevitsky (m 1951)

Mühendislik kariyer: Projeler: Televizyon , Elektron Mikroskopu Önemli tasarım: İkonoskop , Fotomultiplier Önemli Mucidi: Kinescope ve Televizyon teknolojisi Ödüller: IRE Onur Madalyası , 1951, IEEE Edison Medal , 1952

Zworykin ve geliştirdiği tarihi kamera tüplerinden bazıları

St. Petersburg Teknoloji Enstitüsü’nde çalıştı. 1912 de mezun olduktan sonra Paris’te Profesör Paul Langevin altında X-ışınları konusunda çalışmalar yaptı. 1919 yılında ABD'ye göç etti.

Vladimir Zworykin elektronik televizyon gösterisi yapıyor (1929)

1923 yılında, televizyon kamerasının en önemli parçası olan ve ilk kez resim tarama yöntemini tümüyle elektronik olarak yapan ikonoskopu buldu. Ertesi yıl da kineskop olarak adlandırılan resim tüpünün patentlerini aldı. Bu iki buluş, tümüyle elektronik ilk televizyon sisteminin oluşturulmasını olanaklı kıldı.

1929 yılında ilk olarak kamu oyuna sundu.

Vladimir Zworykin'in bir ikonoskop patent şeması, 1931, kamera bölümüne benzer bir aparatla.

Zworykin, televizyonda görüntü oluşturma ve iletim işlevini gören katot ışın tübünü buldu. Şarj depolama tübü, kızıl ötesi resim tübü ve elektron mikroskoptan oluşan bu parça, televizyonun pratikteki gelişiminin ilk 30 yılında önem arz ediyordu.

Televizyonun ortaya çıkışında Alexander Bain, Paul Nipkow, Aleksandr Stoletov, Karl Ferdinand Braun, Boris Rosing, Herbert E. Ives, John Logie Baird, Boris Rosing, Alan Archibald Campbell-Swinton, Kalman Tihanyi, Vladimir Zworykin ve Kenjiro Takayanagi gibi buluşçuların çalışmaları olduğundan tam fikir birliği oluşmamasına karşın otoritelerin çoğu televizyonun babası olarak Vladimir Kozmich Zworykin’i gösterir.

TELEVİZYON'UN MUCİTLERİ OLARAK KABUL EDİLEN DİĞER KİŞİLERİN DETAYLI BİYOGRAFİLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ:

Televizyonu İlk Kim İcat Etti? Detaylar için TIKLAYINIZ!

John Logie Baird Kimdir? Detaylar için TIKLAYINIZ!

Philo Taylor Farnsworth Kimdir? Detaylar için TIKLAYINIZ!

Charles Francis Jenkins Kimdir? Detaylar için TIKLAYINIZ!

Yorumlar (1)

Merve 6 Yıl Önce

İlk defa duydum bunadamı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.