Piramit Haber

Tarkan kimdir?

Kim Kimdir?

Tarkan Tevetoğlu Kimdir? Kaç Yaşında, Boyu, Vikipedi, Biyografisi...

Tarkan Tevetoğlu Biyografisi... Adı Soyadı: Tarkan Tevetoğlu Doğum Tarihi: 17 Ekim 1972 Nereli: İstanbul, Türkiye Burcu: Terazi Kilosu: 67 Boyu: 1.73 Göz Rengi: Yeşil Saç Rengi: Siyah Eğitim Durumu: baruchcollege Sevgilisi: Yok Evlimi: Evet Eşi: Pınar Dilek

Ödüller: En Çok Satan Türk Sanatçı Dalında Dünya Müzik Ödülü Filmler: Göç

Tarkan Tevetoğlu Kısaca Hayatı

Almanya’nın Alzey kentinde 17 Ekim 1972 tarihinde dünyaya gelen Tarkan Tevetoğlu, 1986 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye döndü ve eğitimine de burada devam etti. Küçük yıllarda, müziğe olan merakı sonucu, birçok farklı plakçı ve stüdyo sahipleri ile tanışmaya çalıştır. Karamürsel’de aldığı müzik eğitimi sayesinde başarılı bir şekilde şarkı söyleyebilen Tarkan Tevetoğlu, İstanbul Plak şirketinin sahibi olan Mehmet Söğütönü ile tanıştı ve bu sayede de bir albüm anlaşması yaparak şarkılarını piyasaya tanıtabildi. Daha sonra da ilk stüdyo albümü olan Yine Sensiz albümünü piyasaya sürdü ve büyük bir ilgi ile karşılandı. Bunun ardından da sayısız albüm ve single ile piyasada kendinden bahseden Tarkan, günümüzde mega star olarak da nitelendirilmektedir.

Türkiye üzerinde en çok tanınan isimlerden biri olan Tarkan, Kral Müzik Ödülü, Altın Kelebek Ödülleri ve Dünya Müzik Ödülü gibi ödüllerin de sahibi olan bir isimdir. Dolayısı ile de müzik açısından elde ettiği başarı ile tüm dünyaya kendini tanıtmayı başardı. Ayrıca yeni albümü olan Ahde Vefa ile de büyük bir ilgi toplamıştır.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.