Piramit Haber

Yazın Oluşan Cilt Lekelerinin Tedavi Vakti

Kadın

Yazın güneşlenme sonrası oluşan güneş lekeleri için sonbahar mevsimi cildi yenilemenin en uygun zamanı.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, güneşlenme sonrası oluşan lekelenmelerin çok fazla rastlanan bir cilt problemi olduğunu ve farklı tedavi protokolleriyle giderilebileceğini açıkladı: "Güneş lekelerinin oluşmaması için her zaman özellikle yüz bölgesini güneşten korumak gerekiyor. Sadece beyaz cilt rengine sahip insanların değil, her cilt tipinin yaz kış 50 faktörlü güneş kremi sürmesini öneriyoruz. Bu dönemde artan güneş lekeleri nasıl geçer sorusunu sormamak için krem sürme alışkanlığını edinmek gerekiyor.”

Güneş lekeleri nasıl geçer? "Medikal uygulamalarla güneş lekelerinden kurtulmak mümkün. Lekelerin oluşma nedenini incelediğimizde güneş ışığının etkisiyle vücudun savunmaya geçerek melanin miktarını artırdığını gözlemleriz. Cilt yüzeyinde beliren bu renk farklılıkları için kliniklerimizde kimyasal peeling, mikrodermabrazyon ve lazer teknolojilerinden faydalanıyoruz. Hangi tekniğin seçileceğine ise, lekenin cinsi, derinliği ve koyuluğu belirliyor” ifadesinde bulunan Op. Dr. Bülent Cihantimur, özellikle fraksiyonel lazer uygulamasıyla son derece etkili sonuçlar aldıklarını söyledi.

Fraksiyonel lazerin pek çok avantajı var "Fraksiyonel lazer sadece güneş lekelerine değil, bununla beraber daha pek çok cilt sorununun çözümlenmesine fayda sağlayan bir sistemdir. Cildin tazelenerek sağlıklı bir görünüme kavuşmasını, kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesini de sağlar. Ayrıca sivilcelerin yol açtığı iz ve çukurların tedavisinde, cilt çatlaklarında, yanık izlerinin giderilmesinde en etkili ve avantajlı tedavi seçeneğidir. Yüzeysel akne izleri cildin üst tabakasını etkiler ve peeling gibi cilt soyma teknikleriyle kolaylıkla tedavi edilebilir. Ancak derin akne izlerinin giderilmesi için en ideal yöntem fraksiyonel lazer tedavisidir.” diyen Cihantimur, fraksiyonel lazeri genişlemiş cilt gözeneklerinin kapanmasında, yaşlılık ve doğum sonrası lekelenmelerinin giderilmesinde de kullandıklarını ifade etti.


Güneş lekeleri için doğal yöntemler:

1-Karbonatlı güneş lekelerini giderici maske tarifi ve uygulaması:1 yemek kaşığı yoğurda1 çay kaşığı karbonat ilave ederek bir karışım oluşturuyoruz ve bu karışımı lekelerin üzerine uygulayıp,10 dakika bekletip bol su ile duruluyoruz. Bu karışım haftada 1 uygulanabilir.Karbonatın beyazlaştırma etkisi lekelerinizin açılmasına yardımcı olur.

Bu uygulamalarla birlikte bol su tüketimi ve güneş kremi kullanımı da ayrıca cildinizde leke oluşumunu engelleyecektir.

2-Güneş lekeleri için yoğurt maskesi tarifi ve uygulaması:1 adet yumurtanın akını köpürene kadar çırpıp 1 tatlı kaşığı süzme yoğurdu ilave ederek tekrar karıştırın. En son 3 damla limon suyu ekleyin maskeyi güneş lekelerinizin üzerine sürün ve bekleyin. Maske cildinizde kuruyunca nemli pamukla temizleyip daha sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi 4-5 günde 1 uygulayabilirsiniz ve her 4 uygulamadan sonra en az 15 günlük ara vermelisiniz.

3-Güneş lekeleri için maydanoz maskesi tarifi ve uygulamaları:Yarım maydanozu blendırda parçalayın, 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 dilim limon ekleyin. Cildinize ovalayarak sürün 45 dakika bekletin. 3 günde 1 bu maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz. Limonun içeriğindeki asitten dolayı bu maske lekelerinizi geçirmede yardımcı olur.

4-Güneş lekelerini giderici soğan ve sirke karışımı:Bu karışım bir adet orta boylarda soğanın rendelenerek suyunun çıkarılmasını ve bu suyun içerisine yarım çay bardağı elma sirkesi konularak yapılıyor, pamukla bu karışımı cildinizdeki lekelere uygulayıp yarım saat bekletebilirsiniz.

Sadece elma sirkesini de lekeleriniz için kullanabilirsiniz. Cilt lekeleri için elma sirkesi yazımızda detaylara ulaşabilirsiniz.

Bu tarifler dışında dikkat edilmesi gereken en önemli şey; yazının başında da söylediğimiz gibi güneş kremi kullanmak, cildimizi zararlı ışınlardan korumak.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.