Piramit Haber

Saçlara zarar veren alışkanlıklarınız

Kadın

Saçlarınız için gereken özeni gösterdiğini düşünmenize rağmen saçlarınızın yeterince sağlıklı görünmüyorsa, saç dökülmelerine ve kırılmalarına engel olamıyorsan, alışkanlıklarınıza bir göz atman gerekebilir.İşte buna neden olan alışkanlıklar...

Sağlıksız beslenme
Yediklerinin cilt ve saç sağlığına doğrudan etkisi var. Sağlıklı saçlara sahip olmak için özellikle protein, E vitamini, çinko ve demir içeren doğal yiyecekler tüketmelisin. Aynı zamanda hazır yiyeceklerden ve dönem dönem popüler olan ölüm diyetlerinden uzak dur.

Saçları çok sıkı bağlamak
Eğer saçlarını çok sıkı bağlıyorsan yıpranmış saçlarının sebebi bu olabilir. Saçları çok sıkı bağlamak saç foliküllerinde gerilmeye, bu da kırılmalara ve hatta saç kaybına neden oluyor. Zamanla foliküller zayıflayarak kelliğe kadar gidebilir.


Saçları ıslakken taramak

Çoğu insan, bunun saça ne kadar zarar verdiğini bilmeden, saçlarını banyo sonrası ıslakken tarar. Ancak saç telleri, ıslakken daha kırılgandır. En iyisi saçları banyodan önce taramak. Yıkadıktan sonra yumuşak bir havluyla kurula ve taramadan önce biraz kurumasını bekle.

Çok fazla yıkamak
Saçları çok fazla şampuanlamak, saç derisindeki doğal nemin kaybolmasına, saçın kuruyup kırılmasına neden olur. Saçlarını her gün yıkamaktansa haftada 2-3 kez yıkamaya özen göster.

Saç şekillendirici aletler
Çoğu kadın saçlarını evde kendisi yapıyor. Ancak saçlara ısı veren herhangi bir alet, saçlarda ciddi hasara neden oluyor. Bu yüzden şekillendirici aletleri kullanmayı azaltın, saç kurutma makinesini düşük ayarda çalıştırın.

Sık Sık Boyatmak

Saçlar en fazla zararı kalitesiz boyalardan görür. Sık sık saç boyatmak saçları yorar ve yıpratır. İki boya arasında mümkün olduğu kadar uzun zaman bırakın. Kalitesiz boyaların saçlarınıza daha fazla zarar vereceğini unutmayın.

Sigara 

Saçlarınızı rüzgardan, sigara dumanından ve tozdan koruyun. Sigara içen hanımların saçları daha çabuk ve daha çok dökülür.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.