Piramit Haber

Pembe Bu Kadar Sevilmemişti...

Kadın

Doğal görünüm adeta kozmetik dünyasında bir devrim yarattı. "Yok gibi" denilen makyaj tekniğinde amaç bildiğiniz gibi daima doğal güzelliği vurgulamak. Bu uğurda konturle yüzümüzü şekillendirdik, aydınlatıcılarla elmacık kemiklerimizi belirginleştirdik. Şimdi ise asırlardır dişiliğin ve sağlığın sembolü olan pembe yanaklar ve pembe dudakların devri başlıyor; bunu podyumlara baktığımızda da anlamamız mümkün. Bizce harika hareket!

RUJLAR

Sadece yanaklar mı, dudaklar da pembeleşiyor. Yani "bye bye nude rujlar!" Aklınıza fuşya ya da marsala gibi koyu tonlar getirmeyin; pembenin pastel ve soft tonlarından bahsediyoruz. Böylece dudaklarınızda ruj yokmuş da kendi doğal pembeliğiymiş gibi bir görünüme sahip olacaksınız. Küçük de bir tüyo verelim; pembe ruj yerine bu görünüm için kırmızı ruj da kullanabilirsiniz. Rujunuzu dudaklarınızın birkaç noktasına dokundurun ve parmak ucunuzla tampon hareketler yaparak iyice dağıtın. Renk dağılınca zaten doğal pembe dudaklara sahip olacaksınız. Üstelik bu teknikle pigmentler dudaklara adeta hapsoluyor ve bir şeyler yiyip içseniz dahi kolay kolay bozulmuyor. Tavsiyemiz mat rujlar yerine kremsi yapıda olanları seçmeniz. Böylece soğuyan havaların dudaklarınızı kurutmasına da izin vermemiş olacaksınız. Olaya biraz canlılık ve dudaklara dolgunluk katmak için küçük bir illüzyona başvurabilirsiniz. Dudak parlatıcınızı dudağınızın orta noktasına sürün. Farkı, fark edeceksiniz.

HEM DUDAĞA, HEM YANAĞA

İşte bayıldığımız bir ürün grubu! "Lip&Cheek" şeklinde geçen hem dudağa, hem yanağa uygulanabilen ürünler. En büyük avantajı bir kere çantalarımızı hafifletiyor oluşları. Çantamıza atıp gün içinde hem dudak hem yanaklarımıza ihtiyaç duyduğumuz zaman dokunuşlar yapabiliriz. Bir diğer artısı ise yüzümüzde ideal dengeyi ve uyumu yakalaması. Aynı tondaki dudak ve yanak kombinasyonu sizi doğallığa daha da yakınlaştıracak. Bu ürünler de yine mürekkep yapıda ya da daha yoğun likit formda olabiliyor. Mürekkep ürünlerin pigmentasyonu çok yüksek olmasa da kalıcılığı daha fazla, ciltle ve dudakla anında bütünleşebiliyor.

ALLIKLAR

Toz, stick ya da mürekkep; markalar bize farklı yapılarda pek çok allık seçeneği sunuyor. "Bu ürün tiplerinden hangisi bana göre" diyecek olursanız, ciltte yarattıkları pigment yoğunluğuna göre size şöyle bir denklem verebiliriz: Stick allıklar yüzde daha yoğun renkler yaratmamızı sağlarken mürekkep daha yumuşak bir geçiş, toz allıklar ise daha soft bir bitiş sağlıyor. Seçim yine size kalıyor! Her ne yapıda olursa olsun, makyaj çantanızın vazgeçilmezinin allıklar olduğunu biliyoruz. Minik bir dokunuşla bile anında daha sağlıklı ve taze bir görünüme sahip olmak mümkün. Şayet yoksa hemen kendinize pembe bir allık edinin.

ALLIK İLE KONTUR TEKNİĞİ DRAPING

Konturing, strobing, chroming teknikleri derken işte en yeni makyaj tekniği karşımızda: Draping! Draping, bronz kontur tekniğinin pabucunu dama atacak çünkü bu teknikte konturlemeyi, bahsettiğimiz o tatlı mı tatlı pembe tonlardaki allıklarla yapıyoruz! 70'lerin makyajlarını gözünüzün önüne getirin; yanaklar, alın kemiği, burun üstü pempembe! İşte bunu günümüze uyarlıyoruz ve koyu renkli kontur paletlerimizle vedalaşıyoruz. Bu tekniği açılı bir allık fırçasıyla uygulamak son derece kolay. Deneyin; pişman olmayacaksınız!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.