Piramit Haber

Kalıcı Makyaj Hakkında Merak Edilen Detaylar...

Kadın

Bu makyajı kaş ve benzeri uygulamalar için tercih eden erkekler de bulunmaktadır. Kalıcı makyaj ile ilgili merak ettiğiniz bütün detayları sizin için paylaşıyoruz.

Kalıcı Makyaj Nedir?

Kalıcı makyaj, tek kullanımlık olan iğneler yardımı ile mineral içeren boyaların cilt altına enjekte edilmesi ile ortaya çıkan bir makyaj tekniğidir. Natürel boyaların deri altına işlenmesi ile ortaya çıkan bu makyajın kalıcılık süresi uzun olduğu ve yıkandığı zaman diğer makyajlar gibi hemen çıkmadığı için tercih edilirlik seviyesi yüksektir. Sürekli makyaj yapmakla uğraşmak istemeyen ve günün her anında bakımlı olmak isteyen kadınların en çok tercih ettiği uygulamalardan da biridir.

Kalıcı Makyaj Çeşitleri

Kalıcı eyeliner yaptıran kişilerin sayısı oldukça yüksektir. Bununla birlikte kalıcı kaş boyama, kalıcı dudak konturu ve kalıcı kirpik uygulamaları da kalıcı makyajın çeşitleri arasında yer almaktadır. Son yıllarda özellikle kaşlara uygulanan kalıcı makyaj sayesinde kaşlar istenen kalınlığa kolaylıkla getirilmekte ve kaşların boşluk olan kısımları da bu kalıcı yöntem ile doldurulmaktadır. Özellikle kaş şeklini değiştirmek isteyen kişiler de bu yöntemi sıklıkla kullanmaktadır. Kalıcı eyeliner uygulaması ise gözlerini ön plana çıkarmak isteyen kişiler için idealdir. Düzgün eyeliner çekememekten şikayet eden kişiler de bu yöntemi çokça kullanmaktadır. Dudaklar da kalıcı makyajın en çok uygulandığı bölgedir.

Kalıcı Makyajın Zararları Nelerdir?

Kalıcı makyajın zararları tahmin edildiğinden çok daha büyük olabilmektedir. Uzman ellerde yapılmayan kalıcı makyaj uygulamalarında alerjiler ve mikrop kapma durumları söz konusu olabilmektedir. Ucuza kalıcı makyaj yapan merkezlerde tek kullanımlık olması gereken iğneler iki ve daha çok hasta üzerinde kullanabilmektedir. Bu da enfeksiyon, iltihaplanma, yüzde şişme ve kızarıklık gibi sorunlara neden olabilmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.