Piramit Haber

Kadınlar Evlenme Teklif Etmeli Mi?

Kadın

Sevdiği erkekten evlilik teklifi almak her kadının hayalidir. Peki evlilik teklifini ille de erkekten beklemek mi gerekiyor?ir kadın, sevdiği adama evlenme teklif edemez mi? İşte tüm bu soruların yanıtları...

10 KADINDAN BİRİ TEKLİF EDİYOR

Günümüzde kadınlar erkeklerle hayatın pek çok alanında eşitler. Zamanla roller değişti ve bu değişim ilişkilere de yansıdı. Artık hoşlandığı erkeğe karşı ilk adımı atan da kadın olabiliyor, ilişkide belirleyici olan da... Hepsi bu kadar değil... Yapılan araştırmalar, her 10 kadından 1'inin birlikte olduğu erkeğe evlenme teklifi ettiğini ortaya koyuyor.
Yani kadınlar artık, yabancı filmlerde gördükleri diz üstünde yapılan evlilik tekliflerine eskisi kadar önem vermiyorlar. Gerekçesi ister sabırsızlık olsun, ister erkeği elinden kaçırma korkusu... Günümüzde kadınlar bu konuda annelerinden çok daha cesur.

Eski bir İrlanda inanışına göre kadınlar 29 Şubat'ta erkeklere Evlenme Teklif Edebiliyordu.


Eski bir İrlanda inanışına göre 29 Şubat, “kadınların erkeklere evlenme teklif edebilecekleri” bir tarih olarak bilinir. Erkek ve kadınlar arasındaki doğal dengenin sağlanacağına inanılır aynen artık yılın takvimdeki dengeyi sağladığı gibi. 1288 yılı İskoçyasında, Şubatın 29 çektiği yıllarda kadınların erkeklere evlenme teklif edebileceğine, teklifi reddeden erkeğe ceza verilebileceğine dair bir yasa bile yürürlüğe girmişti. Cezalar küçük bir öpücükten, ipek bir elbiseye kadar farklılık gösterebiliyordu. Ortaçağ Avrupasının bazı kentlerinde özellikle yüksek sınıf mensupları arasında yaygın bir uygulama vardı. Buna göre 29 Şubatta kadının evlenme teklifini kabul etmeyen erkek , kadına 12 çift eldiven almak zorundaydı . Böylece reddedilen kadın evlilik yüzüğünü parmağına takamamanın verdiği mahcubiyeti gizleyebilecekti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.