Piramit Haber

İşte Saçı Çabuk Uzatmak için Tavsiyeler!

Kadın

İşte size, saçı çabuk uzatmak için tavsiyeler...

Saçı çabuk uzatmak için tavsiyeler ile saçlarınızı çabucak uzatıp , istediğiniz uzunluğa getirebilirsiniz. Ortalama olarak saç ayda 0,4 ile 2,3 santim arasında uzamaktadır. Tabi bazı insanlar arasında bu saç uzaması çabuk yada zamanla uzar. Bunun nedeni de doğru saç bakımı, doğru beslenme, genetik sebeplerden dolayıdır.

Saçı Çabuk Uzatmak için Tavsiyeler

Vücudun vitamin eksikliğinden, sürekli saç rengimizin değişmesinden dolayı bu uzamayı durdurur. Herhangi bir şampuanın yada bakım kürünün hemen saçınızı tabir-i caizse Rapunzel’in saçı gibi olacak diyemeyiz. Fakat saçınıza doğru bakımı yapıp ihtiyacı olan vitaminleri sağladığınız sürece uzarken kırılmasını engeller ve sağlıklı bir şekilde uzar.

Saçı Çabuk Uzatmak İçin Uygulanacak Adımlar

Saçımızın uçları ne kadar parlak yada saç tellerimizin dokusunun ne kadar iyi olduğunu bilsek de saç bakımı saç köklerinden başlar ve gerekli özeni saç köklerimize yapmamız gerekmektedir. Zaten saç köklerine gerekli bakımı yapmadığınız zaman saçlarınızdaki farkı göreceksiniz ki; hemen zayıf ve donuk bir saç haline bürünecektir. Saçlarımızı güçlendirmenin sadece 3 önemli noktası vardır. Birinci olarak saçlarımızı her zaman temiz tutmamız gerekmektedir. Saç diplerinde yağlanmayı engellememiz gerekmektedir. Son olarak da saç diplerimize masaj yaparak cilt hastalıklarına hem de kepeğe karşı önlem almış olursunuz.

Doğal Yağlarla Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Çoğumuz bitkisel ürünleri tercih ediyoruz. Uçucu ve taşıyıcı olmak üzere yağlar ikiye ayrılır. Uçucu yağlar limon, biberiye, lavanta yağlarıdır. Taşıyıcı yağlar da hint, badem yağlarıdır. Uçucu ve taşıyıcı yağlar ne işe yarar derseniz eğer; uçucu yağlar direk saç derisine zarar verdiği için genellikle taşıyıcı yağ ile karıştırılıp kullanılır. Saç diplerinize masaj yaptığınız zaman örnek olarak 1 çay kaşığı lavanta ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıyoruz. Bu karışım saç diplerini nemlendirir, yumuşatır ve aynı zamanda saç uçlarının kırılmasını önler.

Saçınızın Çabuk Uzaması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Saçlarınızın çabucak uzaması için sağlık merkezlerinden yada eczanelerden saç kozmetiği bulabilirsiniz. Bu ürünlerin dışında ayrıca A ve C vitamini içeren multivitamin takviyelerinde bulunabilir, B kompleksli vitaminler kullanabilirsiniz. Bu takviye ürünleri saçınızın uzamasında size yardımcı olacaktır. Saçı uzatan doğal ürünler arasında keten tohumu yağı, ısırgan otu ve beta-karoten de uygulayabilirsiniz. Tabi ki herhangi bir sağlık problemi yaşıyorsanız bunları kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar (3)

azra kılıç 5 Yıl Önce

Benim saçım uzamıyor nasıl uzata bilirim

Yaren ok 5 Yıl Önce

Saçımı uzatmak istiyorum ama uzamıyor ne yapabilirim

BETÜL ASLAN 4 Yıl Önce

YUMURTA AKI KULLANARAK UZATABİLİRSİNİZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.