Piramit Haber

İlişkide güven için bunlar şart!

Kadın

Güvenilir bir insan güvenilir olduğunu sözleriyle ve davranışlarıyla belli eder. Peki insanlara güvenmek için neler önemli işte cevabı..

Güven duygusu hayatımızda önemli bir rol oynar . Güven duygusu dostlukları, evlilikleri, aile ilişkilerini etkilemekte büyük rol oynar . Peki kimlere güvenmeliyiz. Bir insan size aşağıdaki davranışları sergiliyorsa ona güvenin.
1. Yalan Söylememesi.

İnsanların bize yalan söylemesi durumunda onlara güvenimiz azalır. Ve bunu yapan insanlardan soğumamak elde değildir.

2. Emanete Sahip Çıkması.

İnsana verilen herşey emanettir. bir süreliğine verilen şeyler için kullanılır. Bir insana verdiğimiz bir şeyin bize eskisi gibi dönmemesi ona olan güvenimizi azalatır.

3. İkili Oynamaması.

Bir insanın ikili oynamasıda o derece güveni azaltan bir terimdir . Mevlana'nın ifade ettiği gibi " Ya Olduğunun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol "

4. Kendine Verilen Sırları Saklaması.

Çevremizdekilere güvenip onlara özel sırlarımızı anlatıp başka insanlardan duyabiliyoruz. Ve buda bizim güvenimizi alt üst ediyor.

5. Samimi Olması.

Bir insanın samimi olması gerçek düşüncelerini ortaya koyması dürüst , açık ve net olması güven kazandırır.

6. Sözünü Tutması.

İnsanların sözünü tutmasıda güven konusunda büyük bir rol oynar. insanların Yapamayacağımız bir şey sözünü vermesi ve yerine getirmemesi güven kırıklılığının büyük nedenlerindendir.

7. Gerçekçi Olması.

İnsanların bize karşı gerçekçi davranması olanı olduğu gibi onların hatalarını söylememiz her ne kadar karşıdaki kişiyle aramızı bazen zedelesede güven konusunda önemli bir yeri vardır.

8. Çıkar İlişkisi Olmaması.


Eğer arada çıkar ilişkisi varsa bu güvenimizi yok edebilir tabiki bu ilişki sevgili anlamında değil arkadaşlıklar ve dostluklarda bu gruba girer.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.