Piramit Haber

Geç ergenlik yaşayan kızlar dikkat!

Kadın

Kızlarda geç ergenliğe girme durumu söz konusu olursa; öncelikle ergenliğin neden geciktiği araştırılmalıdır.

Bazı gecikmeler belli süreli gecikmeler olurken, bazı gecikmeler tam bir gecikme olmaktadır. Bu tam gecikmeler ise hiç ergenliğe girmeme olarak bilinmektedir. Kızlarda geç ergenliğe girme durumu söz konusu olduğunda eğer ki gecikme kısa süreli bir gecikmeyse yalnızca ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Ancak gecikme tam anlamlı bir gecikmeyse; hormonal tedaviye gidilmektedir.
UZMANLARDAN YARDIM ALINMASI GEREKLİ

Hormonal tedavi sürecinde iyi bir uzmandan yardım alınması gerekmektedir. Çünkü yanlış bir tedavi yolu izlenmesi nedeniyle çocuğa bu tedavinin zararı olabilmektedir. Mesela çocuğa birden yüksek dozda hormon verildiğinde çocuk adet görmektedir. Ve adet gören çocuğun henüz tam anlamıyla boyu uzamamış, henüz tam anlamıyla göğüsleri büyümemiş olursa; hayatı boyunca da aynı şekilde kalacaktır.

HORMAN TEDAVİSİ ŞART

Yani yanlış zamanda adet gösterilmesi yüzünden çocuğun boyu kısa kalabilecektir ya da yanlış zamanda adet gösterilmesi yüzünden çocuğun göğüsleri küçük kalabilecektir. Bu nedenle hormon tedavisi uygulamasına giderken kesinlikle alanında uzman olan birinden yardım alınması gerekmektedir. Bu çocuğunuzun hem ruh sağlığı için hem de beden sağlığı için oldukça önemlidir.

Peki, kızlarda geç ergenlik görme tedavisi nasıl yapılmaktadır?


Kızlarda geç ergenlik görme tedavisi için hormon vermeye başvurulmaktadır. Bu hormonlar yavaş yavaş artırılarak belli dozlarda verilmektedir. Çocuğun göğüsleri büyüdükten sonra ise asıl hormon yani adeti gösterecek olan hormon verilmektedir. Bu sayede çocuk adet görmektedir. Daha sonra ise ilaç tedavisiyle hormon alımına devam etmektedir.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.