Piramit Haber

Eyeliner nasıl kullanılır?

Kadın

Bayanların makyaj yaparken en çok zorlandığı noktalardan biri eyeliner kullanmaktır. Pek çok bayan eyeliner uygulamaya yetenekli değildir. Bu nedenle kuaförlere başvurulur ancak bu da her zaman mümkün olmamaktadır.

Etkili bakışlara sahip olmak ve makyajınızın daha güzel görünmesini sağlamak amacıyla, kolay bir şekilde eyeliner uygulamanın bir kaç yönteminden bahsedelim;
Makyaj yaparken sadece eyeliner kullanacaksınız, belirgin oması ve gözünüzde daha uzun süre kalabilmesi için mutlaka baz kullanmalısınız ve daha kalın çizgi olacak şekilde uygulamalısınız.

Gözün içerisine uygulanan eyeliner, daha belirgin bakışlara sahip olmanızı sağlar. Ancak sadece alt gözün iç kısmına değil, üst gözün de iç kısmına uygulamak gerekir. bu şekilde makyajınız tamamlanmış olur.

ÇARPICI BAKIŞLAR

Alt kirpiklerinizin dipleri için eyeliner kullanmak istiyorsanız, siyah değil kahverengi kullanmalısınız. Bu sayede daha çarpıcı bakışlara sahip olabilirsiniz.
Etkileyici bakışlara sahip olmak için kirpik diplerinize eyeliner uygulamak istiyorsanız, ince ve yumuşak bir fırça kullanın ve bu fırça ile dışarı taşmayacak şekilde dağıtmayı unutmayın.

Likit eyeliner yerine kalem eyeliner kullanıyorsanız ve kaleminizin rengi istediğiniz gibi çıkmıyorsa, kalemi ucunu bir çakmakla ısıtın ve soğumaya bırakın. Bu işlem sayesinde kaleminiz, daha güzel renk verecektir.

TEK SEFERDE UYGULAYIN


Eyeliner kullanarak kedi gözü elde etmek istiyorsanız, gözünüzün kenarına bant yapıştırmayı deneyerek, daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak bantın fazla yapışkan olmaması için mutlaka elinize bir kez yapıştırdıktan sonra gözünüzün yan tarafına uygulayın.

Gözleriniz için kirpik kıvırıcısı kullanıyorsanız, eyeliner sürmeden önce kullanmalısınız. Çünkü bu kıvırıcılar, özenle sürmüş olduğunuz eyeliner’ın dağılmasına neden olacaktır.

Likit eyeliner kullanmanın basit yöntemi tek seferde uygulamaktır. Elinizi sürekli kaldırıp tekrar sürmeye devam ederseniz, kusurlu bir şekilde uygulamış olursunuz. elinizi hareket ettirmeden tek seferde uygularsanız da, daha pürüzsüz ve kusursuz bakışlara sahip olursunuz.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.