Piramit Haber

Arkadaşlığınızı Bir İlişkiye Çevirmenin 5 Yolu

Kadın

Biriyle tanıştınız ve onunla vakit geçirmeye, eğlenmeye ve ona alışmaya başladınız. Peki, böyle bir evrede arkadaşlığı romantik bir ilişkiye nasıl çevirirsiniz?

Biriyle tanıştınız ve onunla vakit geçirmeye, eğlenmeye ve ona alışmaya başladınız. Onunla yaptıklarınızdan, onunla konuşmaktan zevk alıyorsunuz ama sevgili mi, arkadaş mı olduğunuzu bilmiyorsunuz. Kesinlikle arkadaştan öte gibi görünüyorsunuz ama sevgili olmadığınızdan da eminsiniz.

Yeni başlanan ilişkilerde bu evre çoğunlukla görülür. İlişkinizin arkadaşlık mı, yoksa sevgililik mi olduğundan emin olamazsınız ve bilmelisiniz ki sizin kadar karşı taraf da bunu bilmiyor. Aynı sizin gibi karşı taraf da ilişkiye nasıl bir yön verileceği konusunda emin değil.

Peki, böyle bir evre arkadaşlığınızı romantik bir ilişkiye nasıl çevirirsiniz?

İşte 5 Adımda arkadaşlığınızı bir ilişkiye çevirmenin yolu:

1- HALİNİZDEN MUTLU OLUN (YA DA GÖRÜNÜN) Bu biraz anlamsız gelebilir ama sevgilinizin olmamasından şikayet etmemeniz gerektiğini sanırım diğer yazılarımızdan anlamışsınızdır. Halinizden mutsuz biri gibi görünürseniz bu çekiciliğinizi azaltır. Karşı tarafı da korkutur. Ya ilişkideki iniş çıkışlarda da böyle üzgün rol oynarsanız ne olacak?

Karşı tarafın böyle düşünmesi her şeyin önüne engel koyabilir. Aksine mutlu bir insan gibi görünün. Hayatınızdan, bekarlığınızdan ve onunla olan flörtleşmenizden mutlu görünün. Mutlu olmak için acelenizin olmadığını görsün. Bu size ayrıca bir gizem de katar. Neden bu kadar mutlusunuz? Bunu öğrenmek isteyecektir.

2- UYUMLULUK SAĞLAYIN Karşınızdakini tanımaya başladıkça neleri sevdiğini ve nelerden hoşnut olmadığını öğrenirsiniz. Bunlara göre hareket ederek ona uyumlu bir partner olacağınızı hissettirin. Sizi kendisine uygun biri gibi görmeye başladığında o da size uyumlu davranmaya başlayacaktır. Sizin izlediğiniz dizileri izlemeye bile başlayabilir.

Ortak hobiler edinmeye ve hayat tarzınızı benzerleştirmeye başlayabilirsiniz. Bazı şeyler diğerlerinden daha zahmetli olabilir ancak çok basit adımlar büyük farklılıklar yaratabilir.

Unutmamanız gereken şey şu ki uyum sağlamak isterken gerçekte olduğunuz kişiden başka biriymişsiniz gibi davranmamak. Aksi taktirde ileride size değiştiğinizi söyleyen bir sevgili edineceksiniz demektir.

3- ZAMANLAMAYI İYİ AYARLAYIN Bu biraz daha tecrübe gerektiren bir adım. Doğru zamanda doğru şeyleri söylemek ve gerektiğinde geri çekilip kaybolmayı bilmek bir sanattır ve genellikle ilişkilerdeki en güçlü psikolojik silahtır. Bu konuda daha detaylı makaleler gelecektir.

İlişkilere başlarken genellikle bir taraf kaçar, diğer taraf kovalar. Kaçmakta ya da kovalamakta herhangi bir yanlış yoktur. Yanlış olan şey sürekli kaçmak ya da kovalamaktır. Sürekli kovalarsanız o da sürekli kaçar ve en sonunda yıpranırsınız, onu elde edemeyeceğinizi düşünerek vazgeçersiniz. Vazgeçtiğiniz anda onun size geldiğini görürsünüz. Bu durumu yaşamış arkadaşlarınız elbet vardır.

İşte zamanlama bu duruma düşmenize engel olur. Sürekli kovalamayın. Kovalarken ne zaman duracağınızı iyi bilin.

2 adım ileri atarken 1 adım geri çekilin. 10 adım ileriye atmak daha hızlı ilişkiye başlamanıza neden olmaz.

4- ARAF Araf cennet ile cehennemin arasında kalmış yerdir. İster ilişkide olsun ister flört aşamasında, sıcaklık ve soğukluk arasındaki dengeyi kurmanız gerekir. Birlikte güzel vakit geçiriyor olabilirsiniz ama sürekli olarak onunla olmak bu sıcak soğuk dengesiniz bozar.

Araya biraz mesafe koymak ve sizin de hayatınızın olduğunu ve daima hayatınızın merkezinde olamayacağını anlamasını sağlamanız gerekir. Sürekli iltifat etmeyin. Eğer gerekliyse tepki koymaktan, hayır demekten çekinmeyin.

5- AÇIK SÖZLÜ OLUN
Bir ilişkide en güçlü silahlardan biri de budur. Onunla her konuda rahatlıkla konuşabilmeniz gerekir. Özellikle de birbiriniz hakkında. Kimseye anlatmadığınız yönlerinizi ve sırlarınızı paylaşmanız aranızda çok güçlü duygusal bağlar oluşturacaktır.

Bunu yaparken arkadaşlık alanına düşmekten kaçınmalısınız, zira paylaşılan sızlar sizi yakın arkadaş konumuna itebilir. Buna engel olmak için karşısında hemcinsinden birinin olmadığını hatırlatmalısınız. Bunu ona dokunarak, elini tutarak, saçlarıyla oynayarak, kıyafetiyle oynayarak yani bir sevgilinin yapacağı şeyleri yaparak gösterebilirsiniz.

Bir arkadaşlığı ilişkiye dönüştürmek için bu 5 adımdan bir ya da birkaçını uygulamanız yeterli gelecektir. Eğer biraz olsun ilişkiler konusunda tecrübeli iseniz bu anlatılanları kolaylıkla uygulayabilir ve yeni başlamış arkadaşlığınızı mutlu ve sağlıklı bir ilişkiye dönüştürebilirsiniz.

Yorumlar (1)

ERA 3 Yıl Önce

Ben kıvamına getirdim yakında sevgili olurum.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.