Piramit Haber

Annelere özgü 7 davranış!

Kadın

Bu davranışları annesinden görmeyen kalmamıştır kesinlikle. Çünkü her anne bunları yapıyor. İşte annelere özgü davranışlar..

Hayatımıza hiç unutulmayacak anılar bırakır anneler. Geçmişe dönüp baktığımızda yediğimiz o terlikler,bitmeyen azarlamalar, babayla tehdit etmeler ve hayatımızın her döneminde duyacağımız annelerin onlara özgü millileşmiş davranışları vardır.
Bazılarımız "Bu davranışlar sadece benim annemde mi var yahu? diye düşünebilirler ama merakınızı giderelim kesinlikle değil. Her anne annelik içgüdüsünün etkisiyle olsa gerek aynı davranışları sergiliyor.

İşte annelerin çocuklarına sergilediği unutulmayacak bir o kadar da komik annelere özgü davranışlarına gelin birlikte göz atalım...

1.Bir kaşık kaldı aç ağzını..

Çocukların yemek yemeye direndiği o anlarda bir numaralı kurtarıcıdır bu cümle. Çocuk onun rahatlığıyla o kaşığı alacak, anne de rahata kavuşacaktır.

2.Baba tarafına çektin sen..

Annelerin yaramazlıklara dayanamadığ anlarda kullandığı en klasik cümledir bu. Hem bana çekseydin böyle olmazdı izlenimi vermek bir yandan da topu babaya atarak rahatlama duygusu veren davranıştır.

3.Oturma taşa çocuğun olmaz..

Annelerin doktorculuk oynadığı davranışlarından biridir. Karşısındaki de bu öğüdü dinler vardır bir bildiği diyerek. Nede olsa annemiz demiştir. 

4.Bir komşu çocuğu kadar olamadın..

Anneler hep birileriyle kıyaslar çocuklarını. Çocuğu başarılı olsa da onun çocuğunu gördün mü ne yapmış tarzında cümleleri çok sık kullanır. Niyeti kötü olmasa sa çocuğu her zaman rahatsız eder bu durum.

5.Akşam baban gelsin gör sen

Annenin oteritesinin bittiği yerde devreye giren destek gibidir bu cümle. Ve çoğu zaman da işe yarar. Anne bu davranışın karşılığını fazlasıyla alır.

6. Seni ben doğurdum

Annelerin en övündüğü sözlerden biridir bu. "Tabi ki güzelsin seni ben doğurdum.." Kendinden ödün vermeyen anne davranışıdır.

7.Anne olunca anlarsın


"Hayatın gerçek yüzünü ben gördüm sen daha başındasın istesen de anlayamazsın beni şuan" demek istemesidir annelerin. Her anne tarafından mutlaka kullanılan ve o anki zor durumdan ustalıkla zirveye ulaştıran cümledir.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.