Piramit Haber

Zengin Birisi ile Evlenmek İsteyen Kıza Cevap!

Hikaye

Zengin Birisi ile Evlenmek İsteyen Kıza, Zengin Bir Ekonomistin İbretlik Cevabı!

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden J.P. Morgan’ın CEO’su James Dimon’un, zengin koca avcısı bir kızın kendisine attığı bir elektronik postaya verdiği ilginç cevap.

Sayın Morgan, Sizinle dürüst olacağım. Bu yıl 25 yaşına giriyorum. Çok güzelim, iyi bir stilim var ve kaliteli şeyleri severim. Yıllık geliri en az 500 bin dolar veya daha fazla olan bir adamla evlenmek istiyorum. Aç gözlü olduğumu düşünebilirsiniz fakat New York’ta yıllık geliri 1 milyon dolar olan insanlar maalesef orta sınıf sayılıyor.

Çok şey istemiyorum. Sizin sitenizde yıllık geliri 500 bin dolar veya daha fazla olan biri var mı? Hepiniz evli misiniz? Bu konuları merak ediyor ve sormak istiyorum, sizin gibi zengin insanlarla evlenmek için ne yapmam gerek?

Bugüne kadar birlikte olduğum erkekler arasında en zengini yılda 250 bin dolar kazanıyordu. Central Park’ın batı yakasında, yüksek bütçeli rezidanslarda yaşamak isteyen biri için yıllık 250 bin dolar yeterli değil. Size alçak gönüllülükle soruyorum:

1) Zengin bekârlar nerede takılır? (Lütfen bar, restoran, spor salonu, kulüp, vs. gibi mekanların isimlerini ve adreslerini yazar mısınız?)

2) Hangi yaş kategorisine odaklanmalıyım?

3) Çoğu zenginin eşleri neden ortalama güzellikte? Bir kaç kızla tanıştım; güzel veya ilgi çekici değiller ama zengin erkeklerle evlenebiliyorlar.

4) Kimin karınız, kimin yalnızca sevgiliniz olabileceğine nasıl karar veriyorsunuz? Benim hedefim evlenmek. Zengin bir adamla evlenebilmek için ne yapmalıyım ?

Saygılarımla
Bayan Güzel

James Dimon’un kıza yanıt olarak yolladığı elektronik posta :

Sevgili Bayan Güzel,
Yazınızı büyük bir ilgiyle okudum. Tahmin ediyorum ki sizin gibi aynı soruları soran pek çok genç kız var. Lütfen profesyonel bir yatırımcı olarak durumunuzu analiz etmeme izin verin. Benim yıllık gelirim 500 bin doların üzerinde, sizin kriterlerinize uyuyor, bu sebeple zamanınızı boş yere çalmadığımı umut ediyorum.

Bir iş adamı gözünden bakarsak, sizinle evlenmek kötü bir fikir. Nedeni ise çok basit, lütfen açıklamama izin verin. Detayları bir kenara bırakırsak, yapmaya çalıştığınız şey “güzellik” ile “para” ikilisini takas etmek: A kişisi güzelliği sağlar, B kişisi de bunun için ödeme yapar, gayet adil. Fakat burada ölümcül bir problem var; sizin güzelliğiniz kaybolacak ama benim param iyi bir sebep olmadıkça tükenmeyecek. Aslına bakarsanız, benim gelirim yıldan yıla artabilir, ancak siz yıldan yıla güzelleşemezsiniz. Bu sebeple, ekonomik açıdan bakarsak, ben değer kazanan bir varlıkken siz değer kaybeden bir varlıksınız. Hem de sıradan bir değer kaybı değil, katlanarak artan bir değer kaybı. Eğer güzellik sizin tek varlığınızsa, değeriniz 10 yıl sonra çok daha düşük olacak.

Wall Street’te kullandığımız bir terimden yola çıkarsak, sizin için “takas pozisyonu” diyebiliriz, “satın al ve bekle” değil. Sizi satın almak iyi bir fikir değil, bu sebeple kiralamayı tercih ederim. Çünkü alışveriş değeri düşen bir şeyi uzun süre elde tutmak hiç de akıllıca değildir. Şüphesiz; aynı şey sizin istediğiniz evlilik için de geçerli.

Bu yazdıklarım size zalimce geliyorsa bir de şöyle düşünün; tüm paramı kaybetseydim, beni terk etmez miydiniz? Aynı şekilde güzelliğinizi kaybettiğinizde, benim de çıkış yolunu bulmam gerekmez mi?

Yıllık geliri 500 bin doların üstünde olan insanlar aptal değil; sizinle yalnızca çıkarız ama evlenmeyiz. Size, zengin bir adamla evlenme fikrini unutmanızı öneririm. Bu arada, yılda 500 bin dolar kazanan o zengin siz olabilirsiniz. Zira o kadar parayı kazanmak, zengin bir aptal bulabilme ihtimalinizden daha yüksek…

CEO James Dimon

Yorumlar (28)

seda 10 Yıl Önce

bravoooo tek kelimeyle

supermt 10 Yıl Önce

cok mantikli dusunmus adam

ayla 10 Yıl Önce

bu da sana kapak olsun güzel bayan ;)

sercan 9 Yıl Önce

biz bundan kaybediyoruz demekki ben olsam kufuru basardım kıza

deniz 9 Yıl Önce

cok etkileyici bir cevap

ygc 9 Yıl Önce

Adamlar boşuna zengin olmuyor demekki çok zekiler:)

aliizm 9 Yıl Önce

Güzellik fayda etmiyor

merve 9 Yıl Önce

Helal olsun adama be

ueb 9 Yıl Önce

Kıza süper bi kapak yapmış

kemal sefer 9 Yıl Önce

insanlar boşu boşuna zengin olmuyor demek ki kısadan hisse olmuş

vatan sever 9 Yıl Önce

güzellik beş para etmez dedikleri bu işte

JP Morganmi haha 9 Yıl Önce

bu craig's list'e yazan bir kıza, milyoner bir Amerika'lının cevabı..

Leyla Çerkeş 9 Yıl Önce

biz bundan kaybediyoruz demekki ben olsam kufuru basardım kıza

canan soydan 9 Yıl Önce

Gerçekten çok iyi cevap vermiş. Bravo adama.

kisss 9 Yıl Önce

Iyi kapak cvp vermis

Emrah delice 9 Yıl Önce

bunu çok yaşıyorum aynı e postalat banada geliyor

aruti 9 Yıl Önce

çok fena bi kapak.

goksu 9 Yıl Önce

Adamın biri de yem atmış hey allahım:)

**** 9 Yıl Önce

helal olsun

oktay 9 Yıl Önce

Sevgili Bayan Güzel, Yazınızı büyük bir ilgiyle okudum. Tahmin ediyorum ki sizin gibi aynı soruları soran pek çok genç kız var. Lütfen profesyonel bir yatırımcı olarak durumunuzu analiz etmeme izin verin. Benim yıllık gelirim 500 bin doların üzerinde, sizin kriterlerinize uyuyor, bu sebeple zamanınızı boş yere çalmadığımı umut ediyorum. Bir iş adamı gözünden bakarsak, sizinle evlenmek kötü bir fikir. Nedeni ise çok basit, lütfen açıklamama izin verin. Detayları bir kenara bırakırsak, yapmaya çalıştığınız şey “güzellik” ile “para” ikilisini takas etmek: A kişisi güzelliği sağlar, B kişisi de bunun için ödeme yapar, gayet adil. Fakat burada ölümcül bir problem var; sizin güzelliğiniz kaybolacak ama benim param iyi bir sebep olmadıkça tükenmeyecek. Aslına bakarsanız, benim gelirim yıldan yıla artabilir, ancak siz yıldan yıla güzelleşemezsiniz. Bu sebeple, ekonomik açıdan bakarsak, ben değer kazanan bir varlıkken siz değer kaybeden bir varlıksınız. Hem de sıradan bir değer kaybı değil, katlanarak artan bir değer kaybı. Eğer güzellik sizin tek varlığınızsa, değeriniz 10 yıl sonra çok daha düşük olacak. Wall Street’te kullandığımız bir terimden yola çıkarsak, sizin için “takas pozisyonu” diyebiliriz, “satın al ve bekle” değil. Sizi satın almak iyi bir fikir değil, bu sebeple kiralamayı tercih ederim. Çünkü alışveriş değeri düşen bir şeyi uzun süre elde tutmak hiç de akıllıca değildir. Şüphesiz; aynı şey sizin istediğiniz evlilik için de geçerli. Bu yazdıklarım size zalimce geliyorsa bir de şöyle düşünün; tüm paramı kaybetseydim, beni terk etmez miydiniz? Aynı şekilde güzelliğinizi kaybettiğinizde, benim de çıkış yolunu bulmam gerekmez mi? Yıllık geliri 500 bin doların üstünde olan insanlar aptal değil; sizinle yalnızca çıkarız ama evlenmeyiz. Size, zengin bir adamla evlenme fikrini unutmanızı öneririm. Bu arada, yılda 500 bin dolar kazanan o zengin siz olabilirsiniz. Zira o kadar parayı kazanmak, zengin bir aptal bulabilme ihtimalinizden daha yüksek… CEO J.P. Morgan

AyŞe Sayın 9 Yıl Önce

Adam gayet mantikli cevap vermis mantikli olmasa ayda 5000 dolar aylik alamazdi

ege ege 9 Yıl Önce

Sirketin ismi j.p morgan ceonun ismi james dimon. Kiz sayin morgan diyor yani mektubu sirkete yazmis gibi.james dimonun kiza yaniti diyor mektubun altinda ceo j.p. morgan yaziyor dikkatten kacmis galiba . Cevap cok iyi

yilmaz 9 Yıl Önce

Sayin ayse sayin her sey tamm da kadin ayda 5 bin dolar kazann degil yilda 5yuz bin dolar ustu kazann istiyor ha bide bn hesap derdine dusmm bnm icin para onmli degil diyio koca arioasan bura turkiye o parayi kazannlar burda haber okumaz haber olurr ;)))

byhn vrnz 9 Yıl Önce

Süper cevap :)

Cahit 9 Yıl Önce

ayni durum bi̇li̇m adamı aynştaynın başına da gelmiş .güzel bir kadın yanına yaklaşıp .ikimiz evlenelim ,senin kadar zeki benim kadar güzel çocuğumuz olsun demiş.aynştayn ; çocuk senin kadar akıllı ,benim kadar çirkin olursa ne olacak ? demiş.

AVARE 9 Yıl Önce

EKONOMİ BÖLÜMÜ OKUTULAN ÜNİVERSİTELERİN DERS KİTAPLARINA MUTLAKA GİRMESİ GEREKEN SORULAR VE ŞAHANE CEVAPLAR.BİZDEKİ EKONOMİSTLERE KAPAK OLSUN. İLLAKİ KALİTELİ EĞİTİM,KALİTELİHOCALAR.ADAM BURADA OLSA MUTLAKA İŞSİZ KALIRDI TORPİLSİZ İŞ BULMAK NERDE

iz35 9 Yıl Önce

bu yazınla salak bir bayan olduğunu ve tek gecelik ilişkide kullanılmayı kabul ve hak ettiğini göstermişsin

8 Yıl Önce

ayla

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.