Piramit Haber

Türk Hava Yolları Harvard’da ders oldu

Hikaye

Türk Hava Yolları’nın başarılı büyüme hikayesinin dünyaca ünlü Harvard Business School’da ders olduğunu söyleyen Genel Müdür Kotil “Öğrencilerin hoşuna giden konu, küçük bir kamu şirketinin dünya markası haline gelmesi” dedi.

Son yıllarda başarılı büyüme hikayesi ile THY de dünyaca ünlü Harvard Business School’un işletme yüksek lisans programında çalışma konusu oldu. Harvard Business School’da (HBS) ‘Turkish Airlines: Widen Your World’ adı altında düzenlenen durum çalışmasında sunum yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, HBS’nin THY ile ilgili 2003-2013 yıllarındaki kapsamlı durum çalışmasının bir Türk şirketi adına ilk olduğunu söyledi. Kotil, bir kamu şirketi olan THY’nin 2006’da borsada özelleşmesinden sonra yükselişe geçtiğini belirtti. 2004’te Orta Doğu’ya açılan 24 hattın, THY’nin kaderini etkilediğini söyleyen Kotil, bu hatlar sayesinde Avrupa-Orta Doğu bağlantısının sağlandığını ve THY’nin transfer yolcuları çektiğini vurguladı. Kotil, 2004’ten bugüne kadar THY’nin transit yolcu sayısının 1 milyondan 14 milyona çıktığını ve şirket cirosunun yarısını transfer yolcuların oluşturduğunu belirtti.
6 KAT BÜYÜDÜ

Kotil “Öğrencilerin hoşuna giden küçük bir kamu şirketinin 6 kat büyüyebilmesi, Avrupa’da son 5 yılın en iyi havayolu seçilmesi ve Star Alliance bünyesinde ikinci büyük şirket olmaya doğru ilerlememiz oldu” dedi.

HEDEF, AMERİKA VE ASYA KITALARINDA BÜYÜME

Amerika kıtasında hedeflerinin yüksek olduğunun altını çizen Kotil “Latin Amerika, bizim yeni Afrika kıtamız olacak. Afrika’da 4’ten 48 noktaya kadar geldik. Amerika’da ve Uzak Doğu’da kendimizi daha iyi yerlere getirmemiz gerekiyor. Almanya, Rusya, Fransa, Afrika ve Orta Doğu’da çok iyi biliniyoruz. Şimdi sıra iki uçta; ABD başta olmak üzere Amerika kıtası ve Çin başta olmak üzere Asya kıtasında birçok atılımlar göreceksiniz” dedi. Kotil, THY’nin havayolu şirketleri arasında marka değerinin Birleşik Arap Emirlikleri havayolu şirketi Emirates’ten sonra dünyada ikinci olduğunu kaydetti. 

GOTHAM’A BİLET YOK!


Türk Havayolları’nın Batman Superman Şafağı sponsor olduğu reklam ortalığı karıştırdı. Reklam filminde geçen ‘THY Gotham ve Metropolis’e uçuyor’ ibaresi üzerine firmayı arayanlar bu şehirlere bilet istedi. Batman’in hayali şehri Gotham ve Superman’in kentine uçmak isteyen vatandaşlara bilet olmadığını anlatmaya çalışan çağrı merkezi çalışanları hem zor hem de eğlenceli anlar yaşadı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.