Piramit Haber

Empati Kurmanın Önemini Anlatan Muhteşem Bir Hikaye

Hikaye

Empati nasıl kurulur? İşte 2007 yılında İngiltere'de gerçekleşen bir hikaye empati kurmayı en iyi şekilde anlatmaktadır.

Empati kurmayı kısaca kişinin kendisini karşısındaki insanın yerine koyması ve olaylara onun açısından bakmaya çalışması olarak açıklayabiliriz. Bu konu gerek günlük hayatımızda gerekse iş hayatımızda oldukça önemlidir. Bu konu birçok insan veya lider tarafından “zayıf nokta” olarak görülüp gerekli önem verilmese de aslında uygulaması son derece zor bir eylemdir. Empatinin iki bileşini vardır. İlki, onların düşünce yapısını ve dünya görüşünü daha iyi anlamak için kendimizi başkasının yerine koymak. Bunu anladıktan sonra bu kişiler ile daha iyi iletişim kurabiliriz veya iş hayatında onlarla daha üretken bir biçimde çalışabiliriz. İkincisi, içinde bulundukları durumun farkında olduğumuzu onlara belli etmek. Burada da yine karşılıklı anlayış, iş hayatında ise üretkenlik artar. İnsanlar kendilerini anladığımızı hissetiği zaman bizimle konuşmaktan, çalışmaktan dolayı daha mutlu olabilirler.

Bu konuyu teorik olarak çok uzatabiliriz ama 2007 yılında İngiltere’de gerçekleşen bir hikaye aslında tüm konuyu en iyi şekilde anlatmaktadır.

Bir baba, oğlunu kanser tedavisi görmesi için Cambridge’deki dünyaca ünlü Addenbrooke’s Hastenesi’ne götürüyor.

Baba, bu ziyarette oğlunun morali biraz düzelsin diye şehir manzarısını seyredebilecekleri kaliteli bir otelde yer ayırır.

Ameliyattan bir gece önce otelin şef garsonu, çocuğun biraz endişeli olduğunu görüp bu durumun nedenini babasına sorar.

O da oğlunun ertesi günkü ameliyat için saçını kazıtması gerektiğini ve bunun oğlunun canını sıktığını söyler.

Şef garson bu duruma sempatiyle yaklaşır ve aile ile daha çok ilgilenir.

Ertesi sabah baba ve oğlu, kahvaltı için aşağıya indiğinde tüm restoran görevlilerinin saçlarını kazıttıklarını görürler.

Bazen yapılan bir hareket, söylenebilecek binlerce kelimeden daha çok anlam içerir.

Yorumlar (3)

buse seymen 11 Yıl Önce

Kısa ama çok güzel anlatılmış... Allah tüm hastalara şifa verir inşallah.

uzel 3 Yıl Önce

Empati kurmak çok önemli

Gerekli 2 Yıl Önce

Çok çok iyi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.