Piramit Haber

Zabıta Tarafından İmha Edilen Süt...

Gündem

Küf dolu tanker süt satışı yapan vatandaşın ürününü imha eden zabıta ile ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Esenler Belediyesi zabıta ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde işportada sağlıksız bir şekilde süt satışı yapan vatandaşın kullandığı tankere el konulmuştu. 

Zabıta ekipleri işportacının ürünlerini kanalizasyona dökerek, söz konusu sağlığa uygun olmayan sütü imha etmiş fakat bu görüntüler sosyal medyada yankı uyandırmıştı.

Esenler Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

İlçemizde organik diye açık satılan ve sosyal medyada imha görüntüleri hakkında infial uyandıran sütlerin İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yaptığımız araştırmada küflü kazanlarda ve hijyen kurallarına uyulmadan sağlıksız şartlarda satışa sunulduğu belirlenmiştir. 4077 sayılı Tüketici'nin Korunması Hakkında Kanun'a göre; satış belgesi, satış etiketi, son kullanma tarihi, menşei üzerinde belli olmayan sütlerin açık, pet şişede veya kazanlarda satılması kesinlikle yasaktır. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları araştırmada, sütlerin üzerinde hiçbir etiket, tarih, isim ve izin belgesi bulunmamakla birlikte kazanlarında yapılan araştırmada sütlerin kesinlikle küflü kazanlarda ve hijyen kuralları hiçe sayılarak vatandaşlara satışının yapıldığı belirlemiştir.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan sağlığa zararlı sütlerin imhası sırasında bir hata yapılmış bulunmaktadır. Hatayı yapan zabıta personelimiz hakkında gerekli idari işlem başlatılmış olup en kısa sürede bu konuda işlem tesis edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Bu görüntü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Olaya vatandaşların tepkisi :

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.