Piramit Haber

Watsons'tan iddialara yanıt geldi...

Gündem

Kozmetik Mağazası Watsons, İstanbul Eyüp'teki şubesinde yaşanan olay ile ilgili açıklama yaptı.

İŞTE WATSONS'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA;

İstanbul Eyüp’teki bir alışveriş merkezinde bulunan mağazamızda bir genç kızın maruz kaldığı durumdan dolayı üzüntümüzü kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Her ne sebeple ve kim tarafından yapılmış olursa olsun mağazamızda yaşanan olay bizim için kabul edilemezdir. Bu davranışa maruz kalan genç kızdan, ailesinden ve ayrıca tüm kamuoyundan özür dileriz.

Bu talihsiz olaya neden olan ve alışveriş merkezi güvenlik görevlilerinin davranışını engellemeyerek üzerine düşen görevi yerine getirmeyen personelimizin şirketimizle ilişiği kesilmiştir. Ayrıca, kurum olarak, bundan sonraki süreçte benzer bir olayın yaşanmaması için en üst seviyedeki önlemleri aldığımızı bildiririz.

Kamuoyunun bu konuda gösterdiği hassasiyeti içtenlikle paylaştığımızı belirtir, bir kez daha genç kızımızdan, ailesinden ve kamuoyundan özür dileriz.

Saygılarımızla,

Watsons

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Eyüp’teki Vialand AVM Watsons mağazasından ruj çalmakla suçlanan lise 3. sınıf öğrencisi Mağaza müdürü ve AVM güvenlik görevlisi tarafından çırılçıplak soyularak arandı. Aramada 2 erkek güvenlik görevlisinin de olduğunu kaydeden B.C. 'Psikolojim bozuldu' dedi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Watsons, "hırsızlık yapıldığına dair kuvvetli şüphe oluşmuştu" diyerek kendini savundu.“Erkek güvenlikçiler de vardı”

“Burada pantolonum dizlerime kadar indirildi, bluzum ve sütyenim sıyrılarak arama yapıldı. Arama esnasında iki erkek güvenlik görevlisi de vardı. Onlara da sadece arkaları dönmeleri istendi. Depoda da kamera vardı. Mağaza müdürü bana sürekli ‘Hırsızlık yaptın’ diyordu. Kafama vurarak ‘Hırsız, terbiyesiz’ şeklinde hakaret etti.”

“Dua et, buradan kolunuz bacağınız kırık da çıkabilirdiniz”

Yaşadıklarının sonrasında arkadaşının kendisini aradığını, onu da mağazaya çağırarak depoya aldıklarını ve hırsızlıkla suçlayarak çıplak arama yaptıklarını iddia eden B.C., mağaza müdürünün kendisine “Bugün iyi günümdeyim, dua et. Yoksa daha kötü olurdu” dediğini söyledi. Arkadaşına ise güvenlik görevlilerinden biri “Evet iyi gününde, yoksa buradan kolunuz, bacağınız kırık çıkabilirdiniz” dedi.

B.C. olayı daha sonra ailesine anlattığını söyleyerek, ailesinin güvenlik görevlisi ve mağaza müdürü hakkında şikayetçi olduklarını aktardı.

İkinci açıklama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır 

Watsons'un gece saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada ise şunlar kaydedildi: 

Vialand mağazamızda yaşanan olayda müşterimizin erkek güvenlik görevlileri tarafından ve kıyafetleri çıkarılarak arandığına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu olayda müşterimizle muhatap olan kişiler kadın görevlilerdir. Olaya dair tüm kamera kayıtları Watsons tarafından derhal adli makamlara iletilmiştir. 

Watsons olarak mağazamızda böyle bir olayın yaşanmış olmasından dolayı derin üzüntü içindeyiz ve kamuoyundaki hassasiyeti içtenlikle paylaşıyoruz.

Watsons mağazalarındaki güvenlik prosedürleri son derece nettir ve bireylerin kişilik haklarının ihlaline kesinlikle izin vermemektedir. Tüm çalışanlarımız bu prosedürlerle ilgili düzenli olarak eğitimler almakta ve denetlenmektedir. 

Konuyla ilgili soruşturma adli makamlarla işbirliği içerisinde titizlikle yürütülmektedir. Bu konuda üzerimize düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmekte kararlı olduğumuzu, olayın sorumlularına karşı hiçbir müsamaha göstermeyeceğimizi bildiririz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.