Piramit Haber

Ümran bebeğin öldüğü iddialarına yanıt!

Gündem

Bir süredir Rusya ve Esed rejiminin bombardımanı altında olan Halep'ten kahreden bir iddia geldi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarında yaralanan ve ambulansta korkulu gözlerle ve sessizce tedavi olmayı bekleyen 5 yaşındaki Suriyeli Ümran'ın bir kez daha hava saldırısına yakalandığı ve hayatını kaybettiği iddia edildi.
Sosyal medyada hızla yayılan iddiaya göre, 3 gün önce Esed rejimi ve Rusya'nın ortaklaşa düzenlediği hava saldırısında ağır yaralanan Ümran Dakneş'in dün gece hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

PEKİ ÜMRAN BEBEK YAŞIYOR MU?


Elde edilen bilgilere göre Ümran bebeğin ölmediği, hastanede tedavi gördüğü, yaralarının ağır olduğu öğrenildi. Bazı haber sitelerinde öldüğüne dair yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İkinci kez bu iddianın ortaya atılması üzerine, Ağustos ayındaki bombardımanda Ümran’ın fotoğrafını çeken gazeteci Mustafa Sarut konuştu.

Sarut, yaptığı açıklamada, Ümran’ın hayatta olduğunu ve bölgeye 4 gün önce yapılan bombardımanın dışında yeni bir saldırı gerçekleştirilmediğini söyledi.Sarut, dün sabah saatlerinde Ümran’ın ailesinin evine ziyarette bulundu.Ümran’ın babası da 3 gün önce bir bombardıman yaşandığını ve evlerinin yakınına düşen bomba nedeniyle 5 çocuğun öldüğünü belirtti.

Babası, Ümran’ın fotoğrafının çekilmesine izin vermedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.