Piramit Haber

Türkiye'yi engelleyenleri uyardı

Gündem

AB Genişleme Komiseri Füle, Türkiye'nin katılım müzakerelerini engelleyen ülkeleri "Türkiye AB için kilit ülkedir" diyerek uyardı.

BRÜKSEL

Avrupa Birliği Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış Holiganbet İlişkiler Komitesi'nde, AB Komisyonu'nun Türkiye ve diğer aday ülkelerle ilgili yayımladığı ilerleme raporları ve genişleme stratejisi hakkında konuştu.

İsim vermeden, tek yanlı olarak bazı fasılların açılmasını engelleyen ülkeleri eleştiren Füle, "Dinamik ekonomisi, stratejik konumu ve önemli bölgesel rolüyle Türkiye AB için kilit ülkedir. Katılım müzakerelerinin hız kazanması bizim ve Türkiye'nin çıkarınadır. Son yıllarda üye ülkeler arasında yeterli uzlaşma olmaması nedeniyle, kesintiye uğrayan fasıllarda çalışmaların devam etmesi önemlidir" dedi.

Genişleme Komiseri Füle, Türkiye'yle katılım müzakerelerini destekleme hedefiyle başlattıkları pozitif gündeme verdiği güçlü destek nedeniyle AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a teşekkür etti.

Kıbrıs sorununa da değinen Füle, Türkiye'nin Kıbrıs Rum Kesimi'nin dönem başkanlığında yapılan toplantılara katılmama kararından derin endişe duyduğunu belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.