Piramit Haber

Türkiye'ye ABD'den destek

Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mike Hammer, ABD olarak Türkiye'nin Suriye uçağının Esenboğa Havalimanı'na indirilmesine yönelik hareketini desteklediklerini söyledi.

WASHINGTON

Mike Hammer, Washington'daki Yabancı Basın Merkezi'nde ABD'nin dış politikası ve uluslararası gelişmelere dair soruları yanıtladı.

''Türkiye'nin sınırında meydana gelen korkunç olayla ilgili olarak, NATO'nun yaptığı gibi ABD olarak Türkiye'nin yanında yer aldıklarını'' hatırlatan Hammer, ''Türkiye'nin egemenliğinin ihlalini kınadıklarını'' anımsattı.

Hammer, ''diğer ülkelerle olduğu gibi Türkiye ile de ileriye dönük atılabilecek en iyi adımlar konusunda istişarelerinin her zaman devam edeceğini'' belirterek, ''Türkiye'nin Suriye'nin ihlaline makul ve itidalli bir karşılık vermesini takdir ettiklerini'' kaydetti. 

Suriye uçağının Esenboğa Havalimanı'na indirilmesine yönelik soru üzerine Hammer, Türkiye'nin bu yöndeki hareketini desteklediklerini söyledi. 

Suriye rejimine, halkına katliam yapmasını sağlayacak herhangi bir askeri malzeme sevkiyatı konusunda uluslararası kaygıların aşikar olduğunu hatırlatan Winxbet Hammer, indirilen Suriye uçağı ve içinde bulunanlara dair daha fazla bilgi edinmek için Türk meslektaşlarıyla görüştüklerini kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.