Piramit Haber

Tüm işçilerin bayramı kutlu olsun..

Gündem

Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor...

Kutlamalar için Türkiye'nin pek çok şehrinde, meydan ve işyerlerinde miting ve gösteriler düzenleniyor. İstanbul'daki kutlamalarda ise sendikaların Taksim'e çıkışını engellemek için şehir adeta polis ablukası altında...
09:01

Vali 1 Mayıs'ı kutladı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından 1 Mayıs'ı kutladı. Vali Şahin, Twitter'daki takipçileriyle şu mesajı paylaştı: "Sağduyu, huzur, barış ve kardeşliğin hakim olması dileğiyle başta işçilerimiz olmak üzere herkesin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyorum."
08:59

İlk gözaltı...

Beşiktaş'ta arama yapan polis, İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi, 22 yaşındaki Baran Hamzaçebi'yi çantasında gaz maskesi, baret ve tuvalet kağıdı olduğu için gözaltına aldı. (Evrensel)
08:54

İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm yollar kapatıldı

Taksim Meydanı'ndan Tünel Meydanı'na kadar İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar bariyerle kapatıldı. Sokak başlarında bariyerler ve çevik kuvvet ekipleri beklerken, Tünel Meydanı'nda da bir TOMA, İtfaiye aracı ve çevik kuvvet araçları hazır tutuluyor. (DHA)
08:53

DİSK önünde toplanmalar başladı

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, saat 8'den itibaren Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. (DHA)
08:11
Beşiktaş için 'karar' bekleniyor

1 Mayıs Tertip Komitesi ile yetkililerin dün gece yaptıkları son görüşmede komiteden yeni bir teklif geldi. Buna göre komite Beşiktaş'ta toplanıp bir basın açıklaması yaparak gösterileri tamamlama teklifi getirdi. Yetkililerden ise, "biz bunu bir görüşelim" yanıtı alındı. (CNNTürk)
08:03
Beşiktaş CHP önünde toplanma başladı.
Yıldız Köprüsü altında, Abbasağa ve Barış Parkı’na çıkan yollarda arama noktaları var, geçişler kısmen açık. (sendika.org)

07:00

Binlerce polis Taksim ve Beşiktaş 'ta yerlerini aldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresi ile Beşiktaş'ta çok sayıda çevik kuvvet polisi görev yerlerini aldı. Şehir dışından takviye olarak İstanbul'a getirilen polislerle birlikte görev alacak çevik kuvvet polisleri, İstanbul'da önceden belirlenen yerlerinde konuşlandı.

Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Ayrıca Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi önünde de çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar tedbir aldı. Başbakanlık Ofisi'nin önü demir bariyerler ile kapatıldı. Polislerin aldığı güvenlik tedbirleri artarak devam ediyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.