Piramit Haber

Tüm giriş çıkışlar kapatıldı!

Gündem

İstanbul'da büyük operasyon... İstanbul'da 15 Mart günü gerçekleştirilen 'Kurtkapanı-1' operasyonunun bir benzeri bugün yeniden gerçekleştirildi. Operasyon nedeniyle kentteki hava, kara, denizden tüm giriş - çıkışlar kapatıldı. Operasyona 2 bin polis katıldı.

İstanbul'da geçen hafta gerçekleştirilen 'Kurt Kapanı-1' operasyonunun bir benzeri için İstanbul Emniyeti düğmeye bastı. Operasyon için İstanbul'un hava, kara ve denizden tüm giriş-çıkışları kapatıldı. Avrupa yakasında kurulan çok sayıda kontrol noktasında 2 bin polis tarafından denetim yapıldı.17 bin 694 kişiye GBT sorgulaması yapılırken toplamda 308 bin 478 Türk Lirası cezai işlem uygulandı. 106 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Avrupa yakasında 'Kurt Kapanı 2' isimli uygulama başlatıldı. Uygulamaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terör, Uyuşturucu ile Mücadele, Trafik, Asayiş ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra deniz polisi ve polis helikopteri de katıldı. Avrupa yakasında başta Fatih, Bakırköy, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi olmak üzere 2 bin polis tarafından denetim yapıldı..

Polis ekipleri tarafından şüpheli görülen araçları durdurularak inceleme yapılırken, sürücü ve yolculara yönelik ise GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolü yapıldı. Uygulamalara K-9 bomba ve narkotik detektör köpekleri de destek verdi. İstanbul deniz polisi de sahillerde uygulamaya katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yapıyor. Avrupa yakasında sürdürülecek olan 'Kurt kapanı 2' isimli uygulaması saat 15.00'a kadar sürdü.

HAVALİMANINDA ARAÇLAR DİDİK DİDİK ARANDI

Denetim yapılan yerlerden birisi de Atatürk Havalimanı oldu. Polis,İç Hatlar Geliş Terminali çıkışında İstanbul'a gelen yolcuların üst aramasını yaptıktan sonra kimlik bilgilerini kontrol etti.Atatürk Havalimanı'nın araç giriş noktasında yapılan araç aramaların yanı sıra ayrıca İç Hatlar Terminali Geliş Katı'nda da araçlar durdurularak arandı. Trafik polisleri de eksik evrakları bulunan araçlara da cezai işlem uyguladı. 

106 KİŞİ YAKALANDI 

İstanbul Avrupa Yakasında 2 bin polisin katılımıyla gerçekleştirilen "Kurtkapanı 2" uygulamasının bilançosu ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı, iskeleler, metro istasyonları ve halkın yoğun olduğu yerlerde geniş kapsamlı denetimin yapıldığı uygulama kapsamında 17 bin 694 kişiye yönelik GBT sorgulaması yapıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 106 kişinin gözaltına alındığı uygulamada ekipler tarafından denetlenen 9 bin 3 araçtan 935'ine işlem yapılırken, 67 kişiye ise idari para cezası kesildi. Uygulama kapsamında 308 bin 478 Türk Lirası cezai işlem yapılırken, 13 ruhsatsız tabanca yakalandı. Askerlik yoklama kaçağı olan 28 kişi yakalanırken, 33 kişiye ise uyuşturucu bulundurmaktan işlem yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.