Piramit Haber

Tayyip Erdoğan:Türkiye'yi 3 Kat Daha Fazla...

Gündem

Türkiye’yi 3 kat büyütme sözü veriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'daki açılış töreninde ekonomiye dair şu mesajları verdi:

PATİNAJ YAPIYOR: Hamdolsun 2003'ten sonra Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Bununla birlikte artık mevcut yönetim sistemiyle daha fazla yola devam edemeyeceğimizi görüyoruz. Patinaj yapıyor, patinaj. Çözüm konusundaki teklifimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Bu sistemle Türkiye'yi kısa sürede en az bir üç kat daha büyüteceğimizin sözünü milletimize veriyoruz. Varsa başka teklifi olan ortaya koysun, onu da tartışalım. Ama siz hiçbir teklif ortaya koymadan, 'sakın mevcut sisteme dokunmayın, böyle gelmiş böyle gitsin' derseniz bu milletin hiçbir derdine derman olamazsınız.

EVET DEMEK HIZLI TREN DEMEKTİR: Biz gelene kadar yüksek hızlı tren var mıydı bu ülkede. Şimdi var mı, var, olay bu. Evet demek yüksek hızlı tren demektir. Ankara-Afyon- Uşak-Manisa-İzmir hızlı tren hattı bölüm bölüm inşa ediliyor. Bu hat devreye girdiğinde Ankara-Manisa arası 3 saatin de altına düşüyor. Evet demek bölünmüş yolların, havalimanlarının daha da artması demektir. Evet demek dünyanın en büyük havalimanına bu ülkenin sahip olması demektir. Önümüzdeki yıl ilk etabını açıyoruz İstanbul'da. Yılda inşallah 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanına sahip oluyoruz 2023'te. Biz buyuz ya.

Ülkede gidilmedik yer bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu'nda, referandum süreci, güvenlik konuları masaya yatırıldı.

Referandum sürecinde kendisinin nasıl bir kampanya yürüteceğini bakanlar ile paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile eşgüdümlü bir miting programı yaptıklarını belirterek, "Gidilmedik yer bırakmayacağız. Bazı miting ve açılışlara bakanlar ile birlikte gidebiliriz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlara da "Bakan arkadaşlar da bundan bağımsız olarak her yere gitsin. Miting yapılmadık yer bırakmayın" mesajı verdi. Erdoğan, geçen hafta sonu illerde mitingler düzenlediğine de dikkat çekerek, vatandaşın ilgisinden çok memnun kaldığını da söyledi.
Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de referandumda sandık güvenliği oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da küçük yerleşim yerlerindeki sandıkların güvenliğinin sağlanması, PKK 'nın vatandaş üzerinde baskı kurmasının önlenmesi için yapılacaklar ele alındı. PKK 'nın oyları takip edememesi için birkaç köyün sandığının birleştirilmesi önerisi de gündeme geldi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.