Piramit Haber

Sürpriz atama!

Gündem

Başbakanlık'ta müfettişlik ve başmüfettişlik görevleri yürüten Yunus Arıncı, 14 Ekim 2009 tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlıktaki ekibinde yer alan Arıncı, dün itibariyle uzun bir süredir boş bulunan Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı koltuğuna atandı.
YUNUS ARINCI KİMDİR?
1975 yılında Ordu Kumru doğumlu olan Yunus Arıncı, 4 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı.
1992-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.
Yunus Arıncı, 1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 2000 yılında Müfettiş 2007 yılında Başmüfettiş oldu. 2005 yılında 1 yıl geçici görevle TÜBİTAK'ta Daire Başkanı olarak görev aldı.

2007-2009 yılları arasında Indiana Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yaptı. Başbakanlık'ta Müfettişlik ve Başmüfettişlik görevlerinde bulunan Arıncı, 14 Ekim 2009 tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atandı.

Yunus Arıncı, 29 Mart 2013 tarihinde Denetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

Arıncı bundan sonra Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

DDK'NIN GÖREVİ NEDİR?
Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan, yönetim işlerinin hukuka uygun, düzenli ve verimli bir şekilde yürütülüp, geliştirilmesi amacıyla kurulmuş denetim kurumudur. Üyelerinin ve başkanının ataması cumhurbaşkanı tarafından yapılıyor.

Görevi cumhurbaşkanının isteği üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargı organları dışındaki tüm kamu kuruluş ve kurumlarında, kamu niteliğinde olan meslek kuruluşlarında, her düzeydeki işçi ve işveren meslek teşekküllerinde ve kamuya yararlı derneklerde her türlü inceleme, araştırma ve denetleme yapma yetkisi bulunmaktır.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.