Piramit Haber

Suriye uçağı F-16'larla indirildi

Gündem

Bakan Davutoğlu, kargosunda sivil havacılık kurallarına aykırı malzeme bulunduğu bilgisi alınan Suriye yolcu uçağının incelenmek için Esenboğa'ya indirildiğini söyledi.

ANKARA/ADANA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Moskova-Şam seferini yapan Suriye'ye ait bir yolcu uçağının, kargosunda mahiyeti itibarıyla sivil havacılık kuralları gereğince taşınması doğru olmayan bazı malzemeler bulunduğu bilgisi aldıklarını belirterek, söz konusu uçağın inceleme yapılmak üzere Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirildiğini söyledi.

Sivil uçuşlarda herhangi başka bir malzeme taşınması ya da bildirimde bulunulmamasının sivil havacılık kurallarının ihlali anlamına geldiğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, ''Aldıkları bilginin doğru çıkması halinde uluslararası hukukun gereğinin yapılacağını'' belirtti.

Güvenlik, istihbarat ve ulaştırma birimleriyle bu konuları yakından takip ettiklerini dile getiren Davutoğlu, aldıkları bilginin değerlendirildiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konunun arz edildiğini ifade etti.

İncelemenin devam ettiğini belirten Davutoğlu, neticenin kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Suriye hava sahası kullanılmıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk uçaklarının Suriye hava sahasını kullanmadığını bildirdi.

Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye'ye ait yolcu uçağında mürettebat dahil, 37 kişinin bulunduğunu belirten Ekşi, Türk uçaklarının Suriye hava sahasını kullanmamaları yönünde uyarıldığı iddiasıyla ilgili olarak da ''Türk uçakları Suriye hava sahasını kullanmıyor'' dedi.

Cidde uçağı Adana'da yakıt ikmali yaptı

Öte yandan, Türk Hava Yolları'nın Bursa'dan Cidde'ye giden uçağının saat 18.45'te Adana Şakirpaşa Havaalanı'na iniş yaptığı belirtildi.

İçinde 330 yolcusu bulunan ve yakıt ikmali yaptığı kaydedilen uçağın 19.58'de Cidde'ye hareket ettiği Kaçak Bahis kaydedildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.