Piramit Haber

Suriye operasyonu kınadılar!

Gündem

Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Tankların sınırı geçmesi egemenlik haklarımızın ihlali anlamına gelir” ifadesi yer aldı.

Suriye resmi haber ajansı Sana’nın haberine göre, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin yaptığı açıklamada, “Suriye Arap Cumhuriyeti’nin Halep kırsalı Cerablus kenti yakınlarında ABD’nin komutasındaki uluslararası koalisyon uçaklarının desteği ile Türk tankları ve zırhlı araçlarının Suriye topraklarına girişlerini kınadı” denildi.
CERABLUS OPERASYONUNDA SON DURUM

Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi amacıyla sabah saat 04:00'te askeri harekat başlattı. Tank, topçu ve ÇNRA atışlarıyla IŞİD hedefleri vuruldu. Harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tanklar saat 11.07 itibariyle Suriye’ye girdi. Cerablus operasyonunda 14 IŞİD militanı öldürüldü, Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı imha etti.

Suriye Cerablus'taki IŞİD hedeflerine sabah karşı operasyon başladı. İşte şu ana kadar yaşananlar:

Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'un haberine göre Cerablus operasyonunda 14 IŞİD militanı öldürüldü, Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı imha etti. Operasyonunu Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yürütürken, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na mensup 250 Türk askerin katıldığı iddia edildi.

IŞİD'DEN ALINDI

13:00 ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyünü, zırhlı birlikler eşliğinde IŞİD'ten aldı. Keklice köyüne yerleşen ÖSO buradan doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için köyün çevre güvenliğini oluşturuyor.

TSK da Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerini savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altında tutmayı sürdürüyor. 
ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor. 

TOP ATIŞLARI DEVAM EDİYOR

11. 07: Hürriyet muhabiri Uğur Ergan'ın verdiği bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tanklar saat 11.07 itibariyle Suriye’ye girdi. Askeri kaynaklar Türk tanklarının Suriye’ye giriş yaptığını ve IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını bildirdiler. Tanklarla birlikte ÖSO mensuplarının da Suriye'ye giriş yaptı. Tanklar, IŞİD hedeflerini vudu, top atışları da devam ediyor. 

İHA'LARDA KATILIYOR


10.39 itibarıyla topçu ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı ve atışlara devam edildi. Tanklar da sınıra yaklaştı ve IŞİD hedeflerine atış yapıldı. Havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 ile anlık tespit edilen hedefler vuruldu.

Askeri kaynaklardan verilen bilgiye göre askeri harekata piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA’lar dahil) katılıyor... TSK'dan yapılan açıklamada, operasyonun adının 'Fırat Kalkanı' olduğu belirtildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.