Piramit Haber

Somali'de patlamalar

Gündem

Başkent Mogadişu'da patlayıcı yüklü otomobilin bir otelin kapısında büyük bir gürültüyle infilak ettiği bildiriliyor, sosyal medya kullanıcıları ise ikinci bir patlamanın daha olduğunu aktarıyor. Saldırı sonucu ölü ve yaralılar var.

Ülkede terör estiren Eş Şebab grubu, bir açıklama yaparak saldırıyı üstlendi.

Somali polisi, başkent Mogadişu'da bu sabah bir patlama meydana geldiğini duyurdu. Polisin verdiği bilgiye göre, bomba yüklü otomobil bir otelin kapısına çarparak infilak etti.

Reuters haber ajansı, polis ve görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, saldırganların otelin içine girmeye çalıştığını bildiriyor.

Sosyal medya kullanıcıları, Dayah Hotel'deki saldırıdan sonra ikinci bir patlamanın daha duyulduğunu, ayrıca bölgeden silah seslerinin geldiğini duyulduğunu aktarıyor. Patlamanın ilk fotoğrafları da sosyal medyada paylaşıldı.

Dayah Hotel'in önünden fotoğraflar geçen Anadolu Ajansı muhabiri ise, ölü ve yaralılar olduğunu belirtiyor.

Ülkede terör estiren Eş Şebab grubu, bir açıklama yaparak saldırıyı üstlendi.

Askeri bir darbe ile 1969 yılında iktidarı ele geçiren Devlet Başkanı Mohamed Siad Barre'nin 1991 yılında devrilmesinden sonra çalkantılı bir süreç yaşayan Somali'de, aşırı dinci terör örgütü Eş-Şebab 2006 yılında kuruldu. Arapça'da gençlik anlamına geliyor.

Terör kıskacındaki ülkede Eş Şebab geçen yıl çok sayıda saldırı düzenledi, patlamalarda yüzlerce kişi yaşamını yitirdi.

Somali'nin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde tutan El Kaide ile bağlantılı örgüt, hakim olduğu alanlarda 'şeriat kuralları' dediği kuralları hayata geçiriyor.

Ülkede son dönemde örgüte ait karargahlar insansız hava araçları ve özel hükümet güçleri operasyonlarının hedefinde. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.