Piramit Haber

Şehirlerimizin fotoğrafını düzeltmeliyiz

Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYEMDER) tarafından Seyhan Otel'de düzenlenen ''Adana'nın imar sorunları ve kentsel...

ADANA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYEMDER) tarafından Seyhan Otel'de düzenlenen ''Adana'nın imar sorunları ve kentsel dönüşüm'' konulu inşaat sektörü kurulu toplantısında, dünya nüfusunun 7 milyarı geçtiğini, bu nüfusun yüzde 50'den fazlasının da şehirlerde yaşadığını söyledi.
2023 yılına kadar nüfusun 80 milyonu aşacağı ve şehir nüfusunun da yüzde 88'lerin üzerine çıkacağının hesap edildiğini belirten Bayraktar, ''Gelişen bir dünya ile bütünleşme doğrultusunda, AB'ye girme kararlılığı içerisinde, kalkınan ve gelişen Türkiye olarak, şehirlerimizin fotoğrafını düzeltmek zorundayız. Ülkemizin konut stokunu mutlaka elden geçirmek durumundayız. Hele hele 24 bin 500 kilometre uzuluğundaki fay hatlarındaki yerleşimlerde depreme dayanıksız, salaş ve kaçak, Matbet mühendislik hizmeti almamış yapıları dönüştürmek zorundayız'' diye konuştu.

İnşaat sektörü

Türkiye'nin başarılı olduğu sektörlerden birinin inşaat sektörü olduğunu dile getiren Bayraktar, ''Türkiye'de iş yapan müteahhit ve inşaatçı sayısı 20 bin. İş yapmayanları da sayarsak 40 bin. 82 milyonluk Almanya'da bu sayı 6 bin 500 civarında. Çin'den sonra dünyada müteahhitlik hizmetlerinde en çok iş alan ikinci ülkeyiz. Bu bizim için büyük bir avantaj'' dedi.

Terör olayları

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanların terörle ülkeyi vurmak istediğini ifade eden Bayraktar, ''Onun için uyanık olacağız, akıllı olacağız, teröre prim vermeyeceğiz ve mutlaka terörü ülkemizden söküp atacağız. Bu noktada, ben bir bakan olarak konuşmaya hakkım yok. Konuşurken, terör meselesini açarken hicap duyuyorum, utanıyorum. Ciğerlerimiz, yüreklerimiz yandı bizim, yanıyor. 24 saat yanıyor arkadaşlar. Ama ne olursa olsun, biz öyle 4-5 tane çapulcuya pabuç bırakacak niyette değiliz. Ülkemizden terörü söküp atacağız. Türkiye, dünyanın en gelişmiş, en büyük 10 ekonomisi arasına girecek'' diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.