Piramit Haber

Şahdeniz Boru Hattı’nda doğalgaz patlaması meydana geldi

Gündem

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde akşam saatlerinde Yağbasan ve Çatak köyleri arasındaki mevki de bulunan Şahdeniz Boru Hattı’nda doğalgaz patlaması meydana geldi. Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, patlama sonrası bir herhangi bir...

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde akşam saatlerinde Yağbasan ve Çatak köyleri arasındaki mevki de bulunan Şahdeniz Boru Hattı’nda doğalgaz patlaması meydana geldi. Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, patlama sonrası bir herhangi bir yangın çıkmadığını, olayın neden kaynaklandığının tesbit edilemediğini söyledi.

Olay ilgili açıklama yapan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, akşam 20:30’da Yağbasan ve Çatak arasındaki mevkide bulunan Şahdeniz Boru Hattı’nda doğalgaz patlaması meydana geldiğini, şu an gaz çıkışı olduğunu ve şehirden de gaz çıkışını duymanın mümkün olduğunu, her hangi bir yangın Klasbahis oluşmadığını ifade etti.

Patlamanın olduğu bölgenin, ormanlık alan olduğunu aktaran Ermiş, "Umarız her hangi bir yangına sebebiyet vermeden olay atlatılır. Patlamanın hangi nedenle meydana geldiği henüz bilinmiyor. Her hangi bir yangın meydana gelmedi. Yağbasan ve Çatak köyleri arasında bir yer. Şuan gaz çıkışı var. Olay, anında Botaş’a bildirildi. Boru hattındaki gaz kesildi. Yalnız boru hatları arasında yaklaşık 30 kilometrelik bir mesafe olduğu için şuan borulardaki gazın çıkışı devam ediyor. Yani her hangi bir orman yangını yok şuan itibariyle. Tabi bizim burada orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz, köy hizmetleri ekiplerimiz, jandarma ve emniyet güçlerimiz hazır bir şekilde, olaya müdahale edebilecek şekilde kriz merkezi oluşturuldu. Bu çerçevede olayı değerlendiriyoruz." açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.