Piramit Haber

“Mem u Zin“ duygulandırdı

Gündem

Van Devlet Tiyatrosu'nca sahnelenen ''Mem u Zin'' adlı oyunu izleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay duygulu anlar yaşadı.

VAN

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Günay, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, kurum müdürleri ve çok sayıda tiyatroseverle, VDT oyuncularının Çadır Tiyatro'da sahnelediği Ahmed-i Hani'ye ait ''Mem u Zin'' adlı oyunu seyretti.

Oyunu izlerken duygulu anlar yaşadığı gözlenen Bakan Günay, oyunun ardından sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik etti.

Günay, burada yaptığı konuşmada, "Mem u Zin hepimiz için çok özel. Biz birkaç yıl önce Türkiye'de birçok tabuyu yerle bir ederek Mem u Zin'i özgün bir kitaptan yeniden bastırdık. Bir destan, bir aşk destanı Mem u Zin. Batının 'Romeo ve Juliet' diye anlattığını biz, 'Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı, Mem u Zin' diye anlatmışız. Mem u Zin'i, Hakkarili Ahmed-i Hani yaşanmış olaylardan yola çıkarak destanlaştırmış. Hangi dilde yazılmış olursa olsun, bunun Anadolu'da kaybolmaması lazım'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Oyunu izlerken bahis siteleri duygulu anlar yaşadığınız gözlendi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?'' yönündeki sorusuna Günay, ''Bir dolu evrensel mesaj vardı. Yani adalet üzerine, aşk üzerine. Bir de sahnedeki çocukların oyunu içselleştirdiklerini hissetmek insanı çok duygulandırıyor. Yani oyunu oynayanlar oradaki sözleri söylerken ya da çığlıkları atarken rol yapmıyor, yaşıyorlar. O ister istemez size geçiyor'' yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.