Piramit Haber

Meclis'te bugün kritik gün!

Gündem

Meclis'teki dokunulmazlık çağrılarına ilişkin AK Parti, bugün muhalefet partilerinin kapısını çalacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yaptığı konuşmada Meclis'teki bütün dokunulmazlık dosyalarını işleme koymayı ve dokunulmazlıkların kaldırılması talebinde bulunmuştu.
Davutoğlu'nun bu çağrısına CHP ve MHP'den "hazırız"
cevabı gelmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, muhalefetten bugün dokunulmazlık dosyaları ile ilgili randevu istediğini açıklamıştı. İlk cevap CHP'den geldi. AK Parti-CHP görüşmesi 14.30'da gerçekleşecek.
CHP: HEPSİNİ GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Fezlekelerle sınırlı bir süreç söz konusu ve dokunulmazlıkların hepsinin kaldırılması söz konusu değil
Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Bizim dediğimiz noktaya geldiler"
açıklamasında bulundu. CHP'li Tezcan ise, kürsü hariç tüm dokulmazlıkların kaldırılması gerektiğini, CHP olarak hepsini görüşmeye hazır olduklarını belirtti.
MHP'DEN: KÜRSÜ HARİÇ DOKUNULMAZLIKLAR KALKSIN

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman "Dokunulmazlıklar konusunda kapsamlı çalışma yapılabilir ama bunlar işi sulandırıyorlar, ipe un seriyorlar" dedi. MHP'li Oktay Vural ise, "Kürsü hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayız"
ifadesini kullandı.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dokunulmazlıklara ilişkin Davutoğlu, "Gelin hep beraber dokunulmazlıkları kaldıralım. Hiçbir parti ayrımı gözetmeden şu anda Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var. Hepsini birden devreye sokalım.

AK Parti'nin çekinecek hiçbir dosyası yok. Hiç çekinmiyoruz. Madem ki meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. 506 dokunulmazlık fezlekesini de Meclis'e getirmeye hazırız"
dedi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.