Piramit Haber

Mahkemedeki inanılmaz savunma!

Gündem

KAYSERİ'de 'Peygamber efendimizin selamı var' deyip dolandıran sanığın mahkemedeki savunması bakın ne oldu!

KAYSERİ’de, üniversite öğrencisi Ahmet Fahri Danacı’yı, "Peygamber efendimizin selamı var. Parayı peygamber istiyor" diyerek 150 TL dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Bülent Özkan, 3 yıl hapis ve 400 TL para cezasına mahkum oldu.
Olay, geçten Eylül ayında Kocasinan ilçesi Mimarsinan parkında meydana geldi. İddiaya göre, parkta oturan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Harita Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Ahmet Fahri Danacı'nın yanına gelen 43 yaşındaki Bülent Özkan kendisine dini konular anlatmaya başladı. Üniversite öğrencisini, “Peygamber efendimizin selamı var. Parayı peygamber istiyor” diyerek 150 TL dolandırdığı iddia edilen sanık Özkan, kayıplara karıştı. Olay sonrası Danacı, dolandırıldığını anlayarak karakolda şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Özkan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

O KADAR KAFADAN KONTAK DEĞİLİM

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında mağdur üniversite öğrencisi ile tutuksuz sanık Bülent Özkan hazır bulundu. Mahkemede sözleri sorulan sanık Özkan, "Efendim ben, Ahmet Fahri’yi 150 lira dolandırmışım. Artık böyle davalardan bıktım. Ben mendil satıyorum. Ben para almak için kimsenin gırtlağına bıçak dayamadım. 'İhtiyacım var' dedim. O da kendi rızasıyla verdi. 'Parayı peygamber istiyor' demedim. Rahatsız bir insanım ama o kadar da kafadan kontak değilim”
dedi.
HERKES BENİMLE DALGA GEÇTİ

Mağdur üniversite öğrencisi Danacı ise, “Şimdiye kadar hiçbir hacı ve hocadan duymadığım şekilde bana dini bilgilerden bahsetti. Konuştuğu kelimelerden çok etkilendim. Benimle yaklaşık 1 saat 45 dakika konuştu. Aşure ayındaydık ve bana paraya çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Ayrıca peygamber efendimizin selamını getirdiğini ifade etti. Ben de kendisine inanarak 150 TL para verdim. Aslında buraya gelip gelmemekte tereddüde düştüm. Çünkü herkes benimle dalga geçti. Şikayetçi değilim"
ifadelerini kullandı.
"SÜBHANEKE’Yİ BİLMEM, NAMAZ KILMAM"

Mahkeme Başkanının mağdur üniversiteliye, "Keşke 'bir Sübhaneke oku' deseydin bakalım okuyabilecek miydi?" sözü üzerine sanık Özkan, "Evet, Sübhaneke'yi bilmem, namaz da kılmam"
dedi.
Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu sanık Bülent Özcan'ı 'Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 3 yıl hapis, 400 TL de para cezasına çarptırdı.

Karar sonrası sanık Bülent Özkan, "10 yıl verin de temiz olsun"
diyerek tepki gösterdi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.