Piramit Haber

Küçük İlknur defterine bakın neler yazmış

Gündem

Aladağ’daki yangın faciasında can veren 7’nci sınıf öğrencisi İlknur Maden’in ölmeden bir gün önce görüp defterine yazdığı rüyası, yürekleri kavurdu

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’ndaki yangın faciasında yaşamını yitiren öğrencilerin öğrenim gördüğü Sinanpaşa Ortaokulu’nda hüzün hâkim.

Ölen öğrencilerin yakın arkadaşlarıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen psikolog ve rehber öğretmenler ilgileniyor.

Yangında yaşamını yitiren 7. sınıf öğrencisi İlknur Maden’in ölmeden bir gün önce gördüğü rüyayı defterine yazdığı ortaya çıktı. 

Küçük İlknur’un defterine, “Uçağa biniyoruz, uçarken havada bir başka uçakla çarpışıyoruz. Yangın çıkıyor. Bizi kanatlı kuşlar alıp kurtarıyor” yazdığı öğrenildi. ‘

İTFAİYE YETERSİZ KALDI’ İDDİASI

Facianın yaşandığı özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangına müdahale eden 3 çocuk babası Veysel Dede (36), eşi Neslihan Dede’nin (26) yangın sırasında yurtta misafirlikte olduğunu ve yangın haberini alır almaz itfaiyeye haber verip yangın yerine koştuğunu söyledi. 

 İtfaiyenin yangın yerine geldikten sonra ekipman yetersizliği nedeniyle yeterince müdahalede bulunamadığını kaydeden Veysel Dede, vatandaşların kendi imkânlarıyla getirdikleri merdiven, battaniye ve yorganlarla yangından etkilenen kız öğrencileri kurtarmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Eşinin yangından kendi imkânlarıyla kurtulduğunu belirten Veysel Dede, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin merdiveni bulunmadığını, hortumu bile çevredeki vatandaşların kullandığını ileri sürdü. 

Yangına kendisi de hortumla müdahale etmeye çalıştığını ancak aşırı duman yüzünden içeride fazla kalamadığını kaydeden Dede, olaylar yatıştıktan sonra ise ayağının kırıldığını fark ettiğini dile getirdi.

İHMALİM VARSA CEZALANDIRILMALIYIM’

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ise şunları söyledi: “Maalesef bir yangında 12 can gitti. Müdahale noktasında eksiklerimiz oldu. Tamamen yerden yangın söndürülmeye çalışıldı, itfaiyenin bir merdiveni bile yoktu. Merdivenli itfaiye aracı geldiği zaman yangın bitmişti. Burada bir ihmal varsa en ağır şekilde cezalandırılmalı. Benim de bir ihmalim varsa ben de cezalandırılmalıyım” dedi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.