Piramit Haber

Katliamcının kaldığı ev...

Gündem

39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısında 17 gün sonra Esenyurt'taki bir sitede yakalanan Özbek asıllı DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov'un kaldığı evden ilk görüntüler yayınlandı.

Polisin evde yaklaşık 6 saat süren çalışmalarının ardından basın mensupları evi görüntüledi. Abdülgadir Masharipov'un yakalandığı Esenyurt'taki dairede polis incelemesi sona erdi. Polis ekipleri dün akşam başlatılan operasyon sonrası inceleme yaptıkları dairenin bulunduğu siteden ayrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 6 saat inceleme yaptıkları dairenin kapısının kırılmış olduğu görüldü. Evde bol miktarda yiyecek ve içecek olması dikkat çekti. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, teröristin polis ekipleri eve gelince 2+1 evin yatak odasındaki yatağın yanına saklanmaya çalıştığı ortaya çıkarken, operasyon sırasında polis ve terörist arasında kısa süreli bir arbede yaşandığı bildirildi.

İstanbul Valisi Vahip Şahin, Reina saldırganı DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov'un yakalandığı operasyon hakkında bilgi verdi. Şahin, teröristin yakalandığı evden 2 'drone' çıktığını söyledi.

Teröristin suçunu kabul ettiğini belirten Vali Şahin, şunları söyledi: ''Teröristi ile birlikte 197 bin ABD doları ele geçirildi. 2 tabanca ve şarjörü bunlardan biri havalı tabanca. 2 adet drone ve SİM kartlar diğer pek çok materyal ele geçirilmiştir. Terörist suçunu kabul etmiştir. Parmak izi de uyuşmuştur. ''

Vali Şahin, drone ile ilgili sorulara ''Drone bulunması henüz çok yeni ele geçirildiği için nerede nasıl kullanıldığı araştırılıyor'' yanıtını verdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.