Piramit Haber

Kaçan darbeci askerlere operasyon

Gündem

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci 9 asker Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde yakalandı. Alınan son bilgilere göre 9 darbeci asker yakalandı. Kaçan 2 darbeci asker için arama çalışmaları devam ediyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyenler arasında bulunan ve Muğla'nın Ula ilçesinde yakalanan askerlerin sayısı 9'a yükseldi.
Suikastçıların elebaşı komutanı Binbaşı Şükrü Seymen de yakalandı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada, polis özel harekat ekipleri, jandarma komandolar, il jandarma komutanlığı ekipleri ve Deniz Kuvvetleri'ne ait bir helikopterin katılımıyla Ula ilçesi Şirinköy Mahallesi'ne gece operasyonu düzenlendiğini kaydetti.

Çiçek, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada yakalanan kişi sayısını 10 olarak açıkladığını hatırlatarak, "Olay yerinden bana ilk gelen bilgiler 10 kişinin yakalandığı yönündeydi fakat gözaltına alınanlar sayıldığında yakalanan kişi sayısının 9 olduğunu öğrendik. 2 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor."
dedi.
Öte yandan, kaçak darbeci askerlerin komutanı Binbaşı Şükrü Seymen'in de yakalananlar arasında olduğu öğrenildi.

Yakalanan darbeci askerlerin, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Çetibeli Jandarma Karakoluna götürüleceği belirtildi.

Olayı bildiren Nevzat Kolkesen, gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlerin görüldüğü bilgisini aldıktan sonra yola çıktıklarını, o sırada ovadan askerlerin çıktığını gördüklerini söyledi. Durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdiklerini ifade eden Kolkesen, "Jandarma hemen geldi. Jandarma gelince de çatışma çıktı." dedi.

Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan darbeci askerlerden 5'ini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma özel harekat ekibi sevk edildi.

Aramalar sırasında ekiplerin, sık sık "Teslim olun" diye çağrıda bulunduğu duyuldu.


Görgü tanığı Üzeyir Çalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mısır tarlasına domuzların gelmesini önlemek için bölgede nöbet tuttukları sırada su kanalından sesler geldiğini, önce seslerin domuzdan kaynaklandığını düşündüklerini anlattı. Kanala ışık tuttuklarında, bellerine kadar suyun içinde 5 asker gördüklerini belirten Çalcı, sudan çıkan askerlerin kendilerine tatbikatta olduklarını söyleyerek ışığı kapatmalarını istediğini aktardı.

Çalcı, bunun üzerine oradan ayrıldıklarını ve geri dönüp durumu köy muhtarına bildirdiklerini ifade etti. 5 asker görmüş olmalarına rağmen kanalın diğer tarafından da sesler geldiğini vurgulayan Çalcı, bu nedenle sayının daha fazla olabileceğini düşündüklerini dile getirdi. Çalcı, askerlerin sakallı olduğuna da dikkati çekti.

Bölgedeki arama çalışmaları, geniş kapsamlı sürüyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.