Piramit Haber

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları...

Gündem

Darbe girişimi sonrası son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve bakanlar ile birlilkte flaş açıklamalar yapıyor.

Milletimin tüm fertlerine bayrakları ile dimdik ayakta duran tüm vatandaşlarımın alnından öpüyorum.

Kahraman güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. Bu kalkışma Türk Silahlı Kuvvetklerimizin emir komuta zinciri olarak bir kalkışma değil, paralel çetin bir kalkışmaaıdır.

Bu kalkışmaya karşı duran komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Kahramanca savaşarak hayatlarını ortaya koyan, tüm emniyet mensuplarımızı kutluyorum.

Bu olay Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar önemli oldupunu tüm dünya gördü.

Hele hele köprüyü kesen, o tankların üstüne çıkan önüne yatan tüm şehitlerimizi bu millet asla ama asla unutmayacaktır. Bu günümüzde bizi arayan dost ülkelere teşekkür ederiz.

Bu paralel çete mensupları artık Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları her türlü cezayı görceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir. Bu basiret milli iradenin kesilmesinin önüne geçmiştir. 

Vatandaşlarımızın bugün normal hayatına dönmüş olması erdeminin göstergesidir. Devletin uçağı, tankı, silahı ile bu milletin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar PKK teröristlerinden daha aşağılıktır.

Bazı dostlarımız bu konudaki hasasiyetimiz anlamadılar. Bu anlamamanın çok büyük maliyeti olmuştur.

Toplam 2839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. 161 şehidirmiz vardır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.