Piramit Haber

İşitme engelli kız piknikte dehşeti yaşamıştı!

Gündem

Hakkında açılan manevi tazminat davasıyla ilgili tebligat eline ulaşan İsmail Ş., bir kez daha şok yaşadı

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, işitme cihazı yardımıyla duyabilen ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki B.Ş.'ye, okul arkadaşlarıyla gittiği piknikte, lise öğrencisi 15 yaşındaki B.A.'nın tecavüz edip hamile bırakıldığı ileri sürüldü. DNA testi sonucunda ceninin biyolojik babasının B.A. olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine B.A.'nın babası Davut A., küçük kızın babası İsmail Ş.'ye sembolik olarak toplam 1000 liralık manevi tazminat davası açtı.

Doğuştan yüzde 100 işitme engelli B.S., 4 yaşına geldiğinde İzmir'deki bir hastanede ameliyat oldu. İki yıl sonra da sağ kulağının arkasına cihaz takılıp, derisinin altına çip yerleştirildi. Ancak, 1500 TL değerindeki cihaz, 2007 yılında bozuldu ve yerine yenisinin temin edilememesi nedeniyle duyamayan ve okulunda da arkadaşlarından geri kalan B.Ş.'nin dramı, yerel ve ulusal basında haber oldu.

Haberin ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden yardımseverler o dönemde bir lokantada 700 lira ücretle çalışan 44 yaşındaki bedensel engelli baba İsmail Ş. ve 40 yaşındaki anne Ayşe Ş.'ye ulaşarak maddi yardımda bulundu. Yapılan 3 bin 200 liralık yardımla B.Ş.'ye yeni bir işitme cihazı takıldı. B.Ş., işitme cihazının takılmasıyla birlikte hızla konuşmayı ve okumayı öğrendi. Ortaokul 8'inci sınıfta okuyan, konuşmakta biraz güçlük çekse de derslerinde çok başarılı olan B.Ş.'nin yaşamı, geçen mayıs ayında bir grup kız arkadaşıyla gittiği Dalaman yakınlarında ormanlık alandaki piknikte kabusa döndü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.