Piramit Haber

İlk yüz nakli Uğur Acar 5 yıl sonra konuştu...

Gündem

Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, ameliyatı gerçekleştiren doktorlarla pasta kesti.

Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, yeni hayatına başlamasının beşinci yılını, ameliyatı gerçekleştiren doktorlarla pasta keserek kutladı. Acar'ın yüz naklinin beşinci yılı dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde program düzenlendi.

Programda, Acar ile Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak, kol nakli olan Mustafa Sağır ile doktorlar ve hastane yönetimi bir araya geldi.

Ameliyatı yapan Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan(sol arka 3) Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal(sağ4) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan(sağ) Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı(ortada) Tarlalarında bulduğu kimyasal maddenin patlaması sonucu kollarını kaybeden ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır(solda) İzmir'de 3,5 yaşındayken ateşin üzerine düşmesi sonucu yüzü tamamen yanan Türkiye'nin 4. yüz nakli yapılan Turan Çolak(sol2)

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, burada yaptığı konuşmada, merkezin büyük başarılara imza attığını, böbrek nakli sayısında Türkiye'deki kamu hastaneleri arasında ilk sırada bulunduğunu söyledi. Ameliyatı yapan Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da dünyada bu çeşitlilikte nakil yapan başka merkez bulunmadığına dikkati çekti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, geçen yıl itibarıyla 257 böbrek, 48 karaciğer, 3 pankreas, 9 kalp, bir ekstremite, 100 civarında kornea nakli yaptıklarına işaret etti.

Uğur Acar, 21 Ocak 2012'de ameliyat olduğunu, beş yılın rüya gibi geçtiğini belirterek, "Sağlıklıyım, mutluyum. Sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için bir çaba vardı. Beş yılımı kelimelere sığdıramıyorum." dedi.

Tarlalarında bulduğu kimyasal maddenin patlaması sonucu kollarını kaybeden ve çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır ise umut ışığı bekleyen binlerce hastaya, bağış yapılarak destek olunabileceğini söyleyerek, "Organlarımızı toprak yapmayalım." dedi.

İzmir'de 3,5 yaşındayken ateşin üzerine düşmesi sonucu yüzü tamamen yanan, Türkiye'de dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak, organ bağışı sayesinde sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Sağır, "Başta umutsuz bir insandım, hayallerim yoktu. Artık hayallerim var. Gün geçtikçe iyiye gidiyor kollarım." diye konuştu. Konuşmaların ardından Acar, doktorlarla birlikte pasta kesti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.