Piramit Haber

Görüşmeden ilk ipucu geldi!

Gündem

Numan Kurtulmuş, AK Parti ile CHP arasında gerçekleştirilen son koalisyon hükümeti görüşmesi hakkında son dakika açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleştirilen son koalisyon görüşmesi hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.
Kurtulmuş, “Son derece medeni ve açık yüreklilikle karşılıklı bir araya geldiler. Bu görüşme sürecinin yürütülmesi başlı başına bir kazanımdır.Uzun bir görüşme olmasını beklemiyorum. Masadan hayırlı bir sonuçla kalkılacağını düşünüyorum” dedi.

"BİRLİKTE HAREKET ETMEK İÇİN ZEMİN OLACAK"
"Koalisyon görüşme sürecini yerine getiriyoruz" diyen Kurtulmuş açıklamasının devamında, "Sürecin geldiği noktada bile büyük bir kazanım elde edilmiştir. Bundan sonra ne olur, olur olmaz, böyle olur, şöyle olur ne olursa olsun beklentimiz Türkiye'nin ortak menfaatini ilgilendiren konularda birlikte hareket edebilecek bir zemin olacağına inanıyorum." dedi.

"HALK KOALİSYON DENEYİN' DEDİ'
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Cuma namazından sonra koalisyon kurulsun" sözlerini hatırlatan moderatörün "Bugünkü görüşme hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Numan Kurtulmuş, "Tek başınıza da olsa bunun bir zamanı vardır hükümet kurmak için. Siyasi şartlar var, bu şartlar şu zaman bu zaman demeyi doğru kılmıyor. 8 Haziran'da yeni bir tablo ortaya çıktı, halk 'koalisyon deneyin" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ANAYASAL SINIRLAR İÇİNDE"
Sayın Cumhurbaşkanı anayasal sınırlar içinde hareket ediyor. Hükümet kurmakla görevlendiren Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Zaman zaman 'peşrev çekmeye gerek yok, kimse sorumluluklarından kaçamaz' diye eleştirilerini kamuoyu önünde yapmıştır Cumhurbaşkanımız... Sayın Başbakanımız da sorumluluğu içerisinde görüşmeleri devam ettirmektedir. Bu anlamsız tartışmayı bir tarafa bırakalım. Bütün siyasi partiler aynı sorumluluğun içerisindedir, herkesin elini taşın altına koyması lazım. Türkiye bir seçime de gidecekse partiler üzerine düşen görevi yerine getirmelidir...

"BÜTÜN PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNACAĞIZ"

Söylediklerimizin arkasındayız, bütün partilere çağrıda bulunacağız. Bu memleketin meselesi hepimizin meselesidir. 8 Haziran'da hangi noktadaysak bugün de aynı noktadayız."
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.