Piramit Haber

Genç kızın acı sonu!

Gündem

Kulüplerde müzisyenlik yapan genç kadın bunalıma girdi ve kendini astı. Kendisinden haber alamayıp endişelenen ve eve giden sevgilisi ise korkunç manzarayla karşılaştı.

İstanbul Beşiktaş’ta önceki gün gencecik bir müzisyen, girdiği bunalım sonucu yaşamına son verdi.
Kulüplerde müzisyenlik yapan 24 yaşındaki Cemre Mavioğlu, bir süredir çevresine Türkiye’de müzik yaparken karşılaştığı zorlukları anlatıyordu.Kendisi gibi müzisyen olan erkek arkadaşına sık sık “Ülkemizde değerimiz bilinmiyor”
diyen genç kadın, yurtdışında yaşayıp mesleğini yapmak istiyordu. Ancak maddi imkansızlıklar sebebiyle bu hayalini gerçekleştiremeyen genç müzisyen bunalıma girdi ve antidepresan kullanmaya başladı.
ERKEK ARKADAŞI ASILI HALDE BULDU

Önceki gün ise ev arkadaşlarının çıkmasının ardından salonda kendini astı. Bir süre Mavioğlu’ndan haber alamayınca endişelenen erkek arkadaşı, eve gittiğinde acı manzarayla karşılaştı. Mavioğlu’nun cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Uzmanlar, 22 yaşındaki Cemre’nin intiharını şöyle değerlendirdi:

‘NEDEN DEĞİL TETİKLEYİCİ’

PSİKİYATR İLKİM ÖZ:

Bahsi geçen değersizlik durumu aslında intihar düşüncesinin nedeni değil, bir tetikleyicisi. Kişilik deformasyona uğradığında kişi, major depresyona yatkın hale geliyor. Ani borçlanmalar, ani ölümler, ekonomik çöküşler, kansere yakalanmak ya da hayatın hep kendine haksızlık yaptığı hissi kişiyi bu yola sürüklüyor. İki türlü intihar vardır. Biri intihar girişimi, diğeri gerçek intiharlar. Girişimler yakın çevreyi cezalandırmak amaçlıdır, kişi ölmek için yapmaz. Gerçek intiharda ise problemlerine çözüm üretemeyen kişi çevreyi değil kendini cezalandırır.

‘DÜŞÜNÜLMEMİŞ İNTİHAR’

PROF. DR. MEHMET KEREM DOKSAT:


Kişi haber vererek intihar ediyorsa bu düşünülmüş intihardır. Amaç kendini fark ettirmektir. Fakat Cemre haber vermeden yaptığı, ölü olarak bulunduğu için geri dönüşü olmayan intihardır. Altında, kişinin sahip olduğu her şeyden vazgeçmesi, parasızlık, beklediği ilgiyi görememe, karşılıksız sevdiği insanların yanında yeterince olmaması gibi nedenler olabilir.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.